Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk påførte Brann sitt sjette tap: - Det er der vi er

Brann står med null poeng etter seks kamper i Eliteserien.

STABÆK-BRANN 2-0

NADDERUD (Nettavisen): Det vil seg ikke for Brann så langt denne sesongen. Torsdag gikk de på sitt sjette strake tap av seks mulige da Stabæk ble for sterke på eget gress.

- Det er noe av det mest brutale jeg har vært med på i fotballen. Det er en ny tøff opplevelse, men en kjempeutfordring som jeg og resten av gruppa er klar for. Jeg hadde vært mer bekymret om jeg hadde følt det var kvaliteten og viljen det stod på. Den er der, men det handler om å få den første seieren, sier Vegard Forren til Nettavisen.

Scoringer av Sammy Skytte og Yaw-Ihle Amankwah sørget for tre poeng til Bærums-laget. Ingen lag har tapt sine seks første kamper i Eliteserien siden 2010. Brann hadde dog muligheten til å få en drømmestart på kampen, men Robert Taylor misbrukte et straffespark allerede etter 13 minutter. Like etter fikk Stabæk et omdiskutert straffespark etter en duell mellom Moonga Simba og Oliver Edvardsen.

- Provoserende å snakke om

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen reagerte i pausen på det han mente var et feilaktig idømt straffespark.

- Jeg trenger ikke noe monitor for å se at det ikke er straffe. Han sparker på ballen så det er ikke noe å lure på, sier Ingebrigtsen til Discovery etter de første 45 minuttene.

- Det er der vi er for tiden, vi må jobbe oss ut av det, fortsatte Brann-treneren.

Også midtstopper Forren mener Stabæk aldri skulle hatt straffesparket som sendte dem i ledelsen.

-Det er ekstra brutalt når jeg føler vi blir blåst bort. Det hjelper ikke oss i den situasjonen vi er i den straffen de får. Det er bare piss, det tror jeg alle ser, sier Forren.

-Jeg mener det er frispark til oss om det skal dømmes noe. Det er nesten litt provoserende å snakke om det. Dommer og linjedommer sier den er klar og at de er helt enige. Det er lite vi kan gjøre, men jeg tror de har endret mening nå. Det håper jeg for deres skyld, sier Forren

- Virkelig krise

Erik Huseklepp og Jesper Mathisen fulgte kampen fra TV 2s studio, og de to er ikke nevneverdig imponert over det Brann har vist denne sesongen og nå senest mot Stabæk.

- Det har florert av sånne enkle mål imot. Det fortsetter i dag, og det er virkelig, virkelig krise i Brann, sier Huseklepp etter kampen.

- Stabæk er på papiret et av de svakeste lagene i Eliteserien. Dette var absolutt en kamp de burde ha tatt med seg et poeng i etter å ha tapt de fem første kampene. Hvis de taper kampen som kommer til helga, da tror jeg i alle fall ikke et styre og stell som hadde vært skikka til å ta avgjørelser når det gjelder fotball, kunne sittet å se på at det her fortsetter. Hvis du taper syv av syv da, så har det aldri i historien skjedd at et lag i Eliteserien har klart seg. Og da blir den veien opp utrolig, utrolig lang, sier Mathisen.

Straffemiss og straffescoring

Stabæk kom til kampens første mulighet etter et innlegg fra Oliver Edvardsen. Brann-stopper Ole Martin Kolskogen fikk en fot på ballen før Kornelius Normann Hansen og klarerte til corner. Kort tid senere fikk bortelaget en stor sjanse etter en fantastisk gjennombruddspasning av Vegard Forren. Kun en flott redning av Marcus Sandberg hindret Taylor å sende Brann i ledelsen.

Etter kvarteret gikk Mathias Rasmussen i bakken etter en arm i halsregionen fra Mats Solheim. Dommeren pekte på straffemerket der EM-aktuelle Taylor skrittet opp.

Sandberg gikk til sin høyre side og hindret finnen i å gi Brann en drømmestart på kampen.

- Det fortsetter for Kåre Ingebrigtsen. Det vil seg ikke, det vil seg ikke, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.

Kort tid senere fikk Stabæk som nevnt straffe i den andre enden av banen, etter det som skulle vise seg å være en omdiskutert avgjørelse. Simba var først på ballen inne i eget felt hvor Edvardsen kom rusende til. Dommeren pekte på straffemerket etter at sistnevnte gikk i bakken.

Det skapte reaksjoner også hos ekspertkorpset.

- Den så tvilsom ut, sier Jonsson.

- Jeg tror vi kan ta vekk spørsmålstegnet. Simba klarerer ballen opp i brystet hans, supplerer Bengt Eriksen.

Tidligere Brann-spiller Thorstein Helstad ga også tydelig uttrykk for hva han mener om straffestparket.

- Legg ned fotballen hvis det der er straffe, skriver den tidligere storscoreren på Twitter.

Sammy Skytte var sikker fra merket og sendte Stabæk i ledelsen. Brann forsøkte å sette press på Bærums-laget før pause, men lykkes ikke med å skape det helt store.

Stabæk doblet

Den andre omgangen startet med stillingskrig uten at noen av lagene maktet å skape sjanser, men etter 65 minutter løsnet det.

Igjen var det hjemmelaget som fikk uttelling da Yaw Amankwah kom først på ballen etter en corner og stusset ballen i nettet bak Håkon Opdal.

- Det er av sine egne man skal ha det. Hvor typisk er det ikke at det er mot Brann at den sitter, sa kommentator Petter Bø Tosterud.

Brann jaktet redusering og forsøkte å sette press på Stabæk mot slutten av kampen, men Ingebrigtsens menn slet med å produsere sjanser.

Dermed endte det med nok et tap og Ingebrigtsens menn står fremdeles med null poeng i Eliteserien 2021 etter en marerittstart på sesongen.