Den norske 17-åringen fikk mye oppmerksomhet etter det strålende innhoppet for Club Brugge i Portugal i midten av september. Nusa fikk 15 minutter på banen i sin Champions League-debut og svarte med flere lekre detaljer, før han kronet kvelden med en scoring på overtid da belgieren ydmyket portugiserne.

Lørdag startet Nusa sin andre kamp for sesongen i belgiske Jupiler Pro League i 3-0-seieren hjemme mot Mechelen. Tirsdag kveld venter den spanske storklubben Atlético Madrid for Nusa og Brugge.

– Jeg er spent før kampene mot Atlético Madrid. Det er et av de største lagene i verden, så jeg håper jeg får muligheten til å vise meg fram igjen. Vi har noen veldig spennende kamper fremover. Jeg har lyst til å vise alle hva jeg er god for, sier Nusa til Nettavisen før oppgjøret.

Forrige Champions League-runde ble han tidenes yngste nordmann i turneringen. Tirsdag får han trolig sjansen fra start mot Atlético Madrid, ifølge belgiske medier.

Årsaken er at Nusas danske lagkamerat Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene. Han er uaktuell for spill.

Ifølge den belgiske avisen Het Nieuwsblad innebærer det etter alle solemerker at Nusa tar hans plass i startoppstillingen.

Bare Barcelonas Ansu Fati hadde vært yngre med 17 år og 40 dager.

– Ble dyr nok til å bli et prestisjeprosjekt

Om Nusa får spilletid tirsdag kveld gjenstår fortsatt å se, men én ting er klart. Club Brugge strakk seg langt for å sikre seg det norske stortalentet med nigeriansk far.

Stabæk-sportssjef Torgeir Bjarmann mener nettopp det er av avgjørende betydning.

– Han ble dyr nok til å bli et prestisjeprosjekt for Brugge. Han blir satset på og det er viktig, sier Bjarmann til Nettavisen.

Sportssjefen følger nøye med på utviklingen til sin tidligere juvel i Belgia og har bitt seg merke i flere endringer hos 17-åringen siden han forlot Nadderud i fjor sommer.

– Han er en helt annen gutt fysisk, men han har hodet og beina godt plantet på jorda. Han har også en egen evne til å være mentalt til stede, skryter han.

For Stabæk var Nusa et stort salg på godt over 30 millioner kroner. I tillegg har de flere mulige bonuser og klausuler bakt inn som kan gjøre overgangen potensielt en god del større. Stabæk har også prosenter av et eventuelt neste salg uten at Bjarmann ønsker å si noe om detaljene rundt dette.

Flere europeiske storklubber har naturligvis fått opp øynene for Nusa og følger stortalentet med argusøyne.

– Han ligger godt an om de lar han vokse og bygge seg videre oppover. Da kommer det til å bli helt rått, skryter Bjarmann.

– Tror alle er veldig fornøyde

Nusa er selv glad for at Stabæk satt igjen med gode penger for han da han forlot klubben allerede som 16-åring.

– Jeg skjønner at klubbene ønsker å sitte igjen med noe, men jeg tror det handler litt om hver enkelt spiller, og hva den spilleren synes er best for sin egen utvikling. Om det er å gå ut med en gang, eller å bli, så tror jeg det er forskjellig for alle. Jeg tror min situasjon med Stabæk var veldig fin for alle parter, sier han til Nettavisen.

Han mener at det var riktig timing for han å prøve noe nytt selv om han var svært ung.

– Stabæk fikk også en god pris for det, så jeg tror de var veldig fornøyde med det, avslutter han.

Club Brugge har fått en kanonstart på Champions League. Laget har vunnet de første to kampene mot henholdsvis Bayer Leverkusen og Porto.

Atlético Madrid står med én seier og ett nederlag så langt.