Geelmuyden, som for det meste har spilt 3. divisjonsfotball for Stabæk 2 i år, forlater Bærum ved årsskiftet. Da skal han spille for storklubben PSV som er fra den nederlandske byen Eindhoven.

- Vi er enige med PSV om en overgang i januar, men det gjenstår fortsatt noen formaliteter, sier stortalentet til Nettavisen.

I Nederland blir Geelmuyden lagkamerat med norske Mathias Kjølø og Fredrik Oppegård, og klubben har fostret mange verdensstjerner. Spillere som Ruud Gullit, Ronald Koeman, Jaap Stam, Arjen Robben, Ruud Van Nistelrooy, Romario og Ronaldo fikk alle sine gjennombrudd i PSV før de dro videre til europeiske storklubber.

Les også: Superstjernene strømmer til «det gylne triangel», men ny utvikling skaper problemer (Nettavisen Pluss)

Den 17 år gamle angrepsspilleren var på et treningsopphold hos PSV for tre år siden, og imponerte såpass at den nederlandske klubben vurderte å hente ham allerede da. Stortalentet har også vært på treningsopphold i Liverpool tidligere, da på G18-laget som på den tiden ble trent av Liverpool-legenden Steven Gerrard.

Rik Elfrink, som jobber i lokalavisen Eindhovens Dagblad og følger PSV svært tett, bekrefter at nordmannen drar til Eindhoven ved årsskiftet, og at 17-åringen umiddelbart blir en del av klubbens U19-lag.

Ifølge fotball.no spilte Geelmuyden 17 kamper for Stabæks rekruttlag i 3. divisjon i år, og han endte på seks scoringer. Han har også spilt ni kamper for A-laget i år.