Gå til sidens hovedinnhold

- Stabæk-supporterne er ikke dumme

Daniel Nannskog tror fansen skjønner at det er nye tider i Stabæk.

VALLHALL (Nettavisen) I 2008 tok Stabæk gull i Tippeligaen og hadde spillere som Somen Tchoyi, Alanzinho og Daniel Nannskog i stallen. Tre år senere ser ikke troppen like glamorøs ut. Nannskog har innsett at det ikke er vits å rope etter store signeringer.

- I 2008 hentet vi Pontus Farnerud fra Sporting Lisboa. Det har ikke Stæbæk midler til i 2011. Vi kan ikke lenger hente spillere på øverste hylle, sier svensken til Nettavisen.

Vil slå nedenfra
Nannskog mener klubben bør gå inn i den nye sesongen med en viss ydmykhet.

- Dette er ikke tiden for å gå ut og si at vi skal ta medalje eller bedre. Jeg tror det er best om vi ligger litt lavt og heller slår nedenfra denne sesongen.

36-åringen er ikke redd for at nye Stabæk-spillere skal bli sammenlignet med spillerne fra 2008-laget.

- Stabæk-fansen er ikke dumme. De forstår at det er andre tider nå. Stabæk må utvikle videre de spillerne som allerede er i klubben. Men jakten på en spiss og en kantspiller fortsetter, sier Nannskog.

Til tross for at årets Stabæk-utgave virker svakere enn tidligere år, er ikke Nannskog i tvil om at det fortsatt er mye kvalitet i dagens tropp.

- Vi har fortsatt klassespillere i klubben. Pontus Farnerud, Veigar Pall Gunnarsson, Henning Hauger, Jon Knudsen og mange flere holder et veldig høyt nivå. Og klubben vil dra stor nytte av disse spillerne, sier svensken.

Tro på Ondo
Klubbens nye spiss Gilles Ondo har scoret tre mål på sine to første treningskamper for Stabæk. Nannskog tror 25-åringen kan bli en suksess.

- Når han får trent med laget en stund og får jobbet litt med selvtilliten, kan Ondo bli en veldig spennende tilvekst i Stabæk, sier Nannskog.

Etter at Stabæk-profilen la støvlene på hylla, har han vært trener for klubbens junior- og annendivisjonslag. Fredag sto svensken på sidelinja da Stabæks juniorlag tapte finalen i Carnegie Elite Tournament mot Viking i Vallhall.

Om han noen gang blir trener for Stabæks A-lag er han mer usikker på.

- Jeg synes det er moro å trene unggutta. Etter sesongen kommer jeg til å sette meg ned og oppsummere litt, og finne ut om dette er noe jeg vil fortsette med, sier Nannskog.

Neste tirsdag møter Stabæk svenske Häcken i Telenor Arena.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken