Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk uten hjemmebane

Fra neste år står Stabæk uten hjemmebane.

Stabæk har gitt endelig beskjed om at de ikke klarer den nye avtalen med arenaeieren på Fornebu, melder klubben på sin egen nettside.

- Dette blir for dyrt for oss, kommenterer styreleder Lars Holter-Sørensen overfor Budstikka.

Les også: Stabæk: Vi får null å rutte med

Klarer ikke stille garanti
Fotballklubben har ikke klart å skaffe de nødvendige garantier for å bli værende i sin egen innendørs storstue.

- Stabæk Fotball har i dag meddelt arenaeier at vi ikke er stand til å tiltre leieavtalen fom 2012. Bakgrunnen for dette er rett og slett at de faste årlige finansielle forpliktelser var for høye, til at det var mulig å utarbeide en sunn forretningsmodell, heter det i pressemeldlingen fra klubben.

Planen var opprinnelig at Stabæk Fotball skulle ta over ansvar og drift av hele Telenor Arena fra 2012, og dermed også ha ansvar for messer, konserter og lignende i hallen. Dersom det skulle bli en realitet, måtte Stabæk stille en bankgaranti i nnen 30. juni i år på seks måneders husleie - 13,5 milioner kroner. Det har altså ikke klubben maktet.

- Som en konsekvens har Stabæk Fotball pt. ingen juridiske rettigheter knyttet til benyttelse av Telenor Arena utover denne sesongen, heter det i meldingen .

Fortsatt optimister
Klubben har sammen med andre aktører de siste månedene forsøkt å få til en løsning på hvordan klubben kunne fortsette å bruke Telenor Arena som hjemmebane.

Stabæk vil foreslå å opprette en stiftelse, som gjennom frigjøring av midler skal kunne kjøpe Telenor Arena.

- Ideen er at Stiftelsen via leieavtaler med en driver av ikke fotballrelaterte aktiviteter (konserter, TV Show osv) samt Stabæk Fotball, årlig kan utdele midler til gode formål i Bærum Kommune. I tillegg vil stiftelsen "gratis" disponere Telenor Arena i ca 150 dager i året til glede for Bærums befolkning, står det i pressemeldingen fra Stabæk.

Ifølge klubben har tilbakemeldingene på en slik løsning vært positive, og Stabæk er fortsatt «betingede optimister» med tanke på fortsatt spill i Telenor Arena.

Blogg: La Stabæk gå konkurs

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken