Gå til sidens hovedinnhold

Stabæks skadekrise blir verre

- Jeg har aldri opplevd noe slikt før, sier Jan Jönsson etter fire nye skader mot Rosenborg.

STABÆK – ROSENBORG 1-2:

FORNEBU (Nettavisen): Jon Inge Høilands fatale tabbe på tampen av kampen mot Rosenborg var et godt, om enn litt trist, bilde på sesongen så langt for Stabæk.

Laget sliter i motvind. Sendt ut av Europa League av et ukjent hviterussisk lag, sendt ut av den norske cupen av Tønsberg fra 2. divisjon, leger på oppsigelse, stadig uro rundt trenersituasjonen og skade etter skade etter skade.

Mot Rosenborg forlot Espen Hoff, Mikkel «Mix» Diskerud og Henning Hauger banen henholdsvis haltende, hinkende og på båre. Dessuten fullførte innbytter Jørgen Skjelvik kampen med tydelige smerter.

- Nei, jeg har aldri vært med på noe lignende, bekrefter trener Jan Jönsson.

Samling i bånn
Stabæk manglet allerede toppscorerne Daniel Nannskog og Johan Andersson til oppgjøret mot RBK, pluss forsvarer Morten M. Skjønsberg. På benken satt bare fire utespillere.

I tillegg var dette Pontus Farneruds første seriekamp siden 21. april, da han ble skadet i sjokktapet mot Hønefoss. På grunn av alle de nye skadene ble han tvunget til å spille hele kampen.

- Vi må få samlet oss i bånn mandag, og se på tilstanden da, sier lege Arne Røde til Nettavisen, før han oppsummerer skadene:

- Henning fikk en smell i bekkenkammen etter en takling bein mot bein, og det gir blødning i beinhinnen som gjør vondt. Espen fikk en stempling på like over kneskålen, Mikkel fikk et spark i hælen og Jørgen Skjelvik fikk et spark i ankelen.

Lengter etter avklaring
Stabæk har også startet dårlig etter VM-pausen. Ti baklengsmål på fire tippeligakamper i juli gir et snitt på 2,5, mens laget bare slapp inn 16 mål på 14 kamper før pausen (1,1 i snitt).

Det har også vært uro rundt trenersituasjonen opp mot Rosenborg-kampen. Jan Jönsson lover at han snart kommer med en melding om hvilken klubb han trener i 2011.

- Jeg har sagt at det kommer i løpet av juli. Det blir «skjönt». Men jeg kan ikke bare tenke på meg selv her, det er flere involverte, sier Stabæk-treneren etter RBK-tapet.

Det kan bety at en kunngjøring først kommer etter Rosenborgs første kamp mot AIK i Champions League-kvalifiseringen onsdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken