*Nettavisen* Sport.

Stabilt kritisk for Best

Foto: (foto: scanpix)

George Bests tilstand er kritisk, men den er i det minste stabil.

27.10.05 12:59

Manchester United-legenden kjemper for livet på et sykehus i Vest-London, etter at tilstanden hans ble kraftig forverret i går kveld. Han lider av indre blødninger, og blir behandlet på intensiven på Cromwell Hospital.

Det private sykehuset kom med en pressemelding torsdag:

«George Best er fortsatt under intensiv behandling. Tilstanden hans er stabil, men han sliter fortsatt med komplikasjoner. Enheten her på sykehuset gjør alt vi kan», het det i meldingen.

Den tidligere landslagsspilleren for Nord-Irland, som hadde en livsviktig levertransplantasjon i 2002, ble lagt inn på Cromwell Hospital for nesten fire uker siden på grunn av en infeksjon. Han har lenge kjempet en kamp mot alkoholen, men de siste problemene skal være knyttet til medisinene han har tatt for å holde drikketrangen under kontroll.

I går sa Bests agent, Phil Hughes, at tilstanden var «så ille som den kan få blitt». Infeksjonen hadde visstnok spredd seg fra brystet til nyrene, og den skulle også ha fått innvirkning på andre organer. Ulike rapporter i britisk presse indikerte at han hadde sendt en beskjed til sine venner og eks-kjærester der han hadde sagt at han nærmet seg slutten, men det er ikke bekreftet fra noe hold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.