RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Stabæk-kamp etterforskes

Sist oppdatert:
Politiet etterforsker Stabæks kvalikkamp mot albanske KF Tirana.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) mistenker at noe uregelmessig har skjedd i forbindelse med Stabæks hjemmekamp mot Tirana i andre kvalifiseringsrunde av Mesterligaen i sommer.

I tillegg mistenker Uefa at det kan ha forekommet kampfiksing i seks kamper i Europa League.

- Mistenkte ingenting
Stabæk vant den aktuelle kampen mot KF Tirana med komfortable 4-0 og gikk videre til tredje kvalikrunde med 5-1-seier sammenlagt. Det er ikke Stabæk som mistenkes for kampfiksing, men motstanderlaget.

- Vi har ikke vært involvert og vil aldri være involvert i noe som ligner kampfiksing, sier Stabæks styreleder Ingebrigt Steen Jensen til Nettavisen.

- Fikk dere mistanke om at noe var galt under denne kampen?

- Nei, det gjorde vi overhodet ikke. Den tanken har aldri slått oss, sier «Mr. Stabæk».

Fem klubber
- Fra den originale listen på rundt 40 kamper i Europa som ble betraktet som mistenkelige i forhold til resultat, etterforske Uefa i dag sju europeiske klubbkamper nærmere, sier generalsekretær Gianni Infantino i en pressemelding.

De øvrige seks kampene ble spilt i andre og tredje kvalifiseringsrunde av Europa League.

- De fem klubbene som er involvert, er KF Tirana (Albania), FC Dinaburg (Latvia), KS Vllaznia (Albania), NK Ljubljana (Slovenia) og Honved (Ungarn), legger Infantino til.

Tre dommere
Tysk politi offentliggjorde fredag at de har knust en kampfiksingring med over 200 mistenkte medlemmer, som skal ha operert i ni europeiske ligaer.

- Uavhengig av de nevnte kampene har Uefa også åpnet sin egen etterforskning rundt tre dommere og én annen person som kan knyttes til Uefa. I motsetning til enkelte rapporter i media finnes det ingen mistanke eller etterforskning av noen ansatte i Uefas administrasjon. Vi kan ikke kommentere eller spekulere i mulige navn på noen av de involverte før etterforskningen er ferdig, sier Uefas generalsekretær.

Uefa har samarbeidet med tysk politi i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere