RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæk må slå ut Solbakken

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sjekk de norske lagenes trekning i europacupene!

Stabæk spilte onsdag 1-1 på bortebane mot KF Tirana, og er på god vei mot tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

Der får de imidlertid en knalltøff oppgave. Fredag ble det nemlig klart at Stabæk møter FC København hvis de går videre – riktig nok forutsatt at Ståle Solbakkens menn ikke roter bort 6-0-ledelsen fra hjemmekampen mot Mogren fra Montenegro, hvilket selvfølgelig aldri skjer.

- Dette var en fantastisk trekning. Om vi går videre og møter FC København så vil dette bli en av de største kampene i Stabæks historie, sier Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen til TV 2 Sporten.

Om Steen Jensen er fornøyd, er det ingen tvil om at København sportslig sett var en av de vanskeligste motstanderne Stabæk kunne ha fått.

Fortsatt lett for RBK
Mens Stabæk får en tøff vei, nyter Rosenborg fortsatt godt av den fordelen det er å være seedet på veien mot Europaligaen.

Trønderne klarte riktig nok bare 0-0 hjemme mot Qarabagh fra Aserbajdsjan torsdag, men det vil være en sensasjon som gir gjenklang i hele Europa om de ikke likevel tar seg videre til tredje kvalifiseringsrunde.

Der møter de i så fall Honka fra Finland eller Bangor fra Wales (Honka vant hjemmekampen 2-0). Begge lag er på et nivå som bør være høyst overkommelige for RBK, som ennå ikke har tapt en obligatorisk kamp i 2009, uansett turnering.

- Dette er jo lag vi i utgangspunktet skal være bedre enn, men du så mot Qarabagh at det er tøffe kamper. Slik sett skal vi ha gode muligheter til å nå fjerde runde, men jeg understreker at alt nå handler om å gå videre fra andre runde først, sier sportsdirektør Erik Hoftun til RBK.no.

Tromsø, VIF og FFK
For Tromsø venter det trolig kroatisk motstand i tredje kvalifiseringsresultatet hvis de klarer å omsette 0-0 fra bortekampen mot Dinamo Minsk til avansement hjemme på Alfheim.

Vinneren av Dinamo/Tromsø ble nemlig trukket mot vinneren av FK Milano fra Makedonia og NK Slaven Koprivnica fra Kroatia. Kroatene vant den første kampen hele 4-0.

Også Vålerenga og Fredrikstad kommer inn i tredje kvalifiseringsrunde til Europaligaen. De møter henholdsvis PAOK fra Hellas og Lech fra Polen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere