RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Stabæk skal bli som Arsenal og United

Sist oppdatert:
Jan Jönsson har ambisjonene klare til tross for at Stabæk har langt mindre penger enn konkurrentene.

LA MANGA (Nettavisen): Topp fire. Hvert år. Og vinne ligaen nå og da. Det er Jan Jönssons og Stabæks overordnede mål – og svensken har tro på at en av de (budsjettmessige) minste klubbene i Tippeligaen skal klare det.

- Vi har nedfelt det i våre langsiktige, sportslige målsettinger. Vi vil være der oppe som Arsenal, Manchester United, Liverpool og Chelsea er hvert år, og det betyr også at vi skal vinne serien nå og da, sier Jönsson.

Nesten på Sandefjord-nivå
Likevel - i fjor var det bare Odd og Sandefjord som hadde mindre penger til rådighet i Tippeligaen, og fortsatt er ikke årets Stabæk-budsjett i boks. Én ting er i alle fall sikkert: Nadderud-laget vil ikke toppe budsjettlistene i år heller, og at det er stor grad av samsvar mellom budsjett og resultater, det vet Janne Jönsson også.

- Det er morsomt å vise at det ikke er noen nødvendighet, men selvsagt vil det være en sammenheng. Derfor håper jeg også at vi vil være der i toppen om ikke så altfor lenge, sier Stabæk-treneren.

Ny arena = mer penger
Skiftet kan komme allerede neste sesong. Da vinker de blåkledte farvel til Nadderud, og vender nesa mot Fornebu Arena, en lekker storstue med plass til 15.000 tilskuere. Akkurat det er det ingen som har noe imot i Stabæk-leiren.

- Det skal bli godt å få ny arena på plass. Allerede nå har markedsavdelingen fått mange positive signaler på at vi skal inn på ny stadion. Det er dessuten mye interessant i det lokale næringslivet. I og med at vi holder til i et tett befolket område, blir dette veldig spennende, sier en optimistisk Stabæk-trener.

«Øvre halvdel»
Og det er ikke den eneste grunnen til at Jönsson er optimistisk. Selv om spillergruppa som i fjor satte seg et moderat mål – den noe forsiktige ambisjonen om å ende på øvre halvdel av tabellen står ved lag – så mener han at det ikke er å være passiv.

- Nei. Vi skal utvikle oss fra i fjor. Forsvaret var sterkt, spesielt før sommeren, det skal vi opprettholde, samtidig som vi skal prøve å få flere spillere fremover på banen i år – og vi ønsker at flere spillere skal komme på scoringslista. Målet er å bli bedre og å utvikle oss på alle områder. Det betyr da at vi skal bli nummer en eller to, sier Jönsson med et lurt smil om munnen.

- Er det realistisk med en såpass tynn stall som dere har?

- Det har vært en av innvendingene som også spillergruppen har kommet med. Ideelt sett så hadde jeg likt å se at vi hadde forsterket laget tidligere, men vi får se hva som skjer når vi kommer hjem. Vi jobber kontinuerlig med å forsterke troppen, og har ikke fått noe endelig nei fra styret om at vi ikke kan hente inn flere spillere, forteller Stabæk-sjefen.

Tror Alanzinho blir
- Hva hvis Alanzinho forsvinner?

- Jeg tror vi skal finne en løsning. Det virker som om Alanzinho vil bli, og jeg tror det er best for ham. Han har fortsatt flere steg han kan ta, og hvis han tar et steg til her, er det mulig for ham å gå til en større liga når den neste kontrakten skal undertegnes. Han kjenner tryggheten og varmen her, understreker Jönsson.

Nyter Stabæk-skrytet
Mye har vært sagt og skrevet om de fire store i Stabæk. Langt mindre om de øvrige sju som gjorde Stabæk til Tippeligaens mest underholdende lag i 2007. Både blant journalister og fotballsupportere – og nå også utenfor de norske grensene. Under oppholdet på La Manga skrøt Nordskjællands trener Morten Wieghorst nylig av Stabæks tekniske spill, og Jönsson sier og han merker at de blåser en hyggelig og positiv Stabæk-bris over Skandinavia.

- Det er hyggelig, og vi merker det. Slike ting kan dessuten også være viktige når vi skal hente inn nye spillere, tror svensken.

Spår tenåringsdebuter
Så langt har det ikke blitt så altfor mange av dem, kun to nye spillere er hentet inn for å forsterke a-lagstroppen: Lovende og målfarlige, men ubeskrevne Jan Tømmernes fra Asker, samt Vikings Iven Austbø. I stedet har Stabæk vært langt mer aktive i å hente inn lovende unggutter, og Jönsson tror at noen kan få sin debut i Tippeligaen allerede i år.

- Vegard Hedenstad og Torstein Andersen Aase er begge kun 16 år, men meget spennende spillere som jeg tror kan få noen innhopp i Tippeligaen allerede denne sesongen. Vegard er en interessant midtbanespiller som også kan spille back, mens Torstein er spiss med meget bra fysikk og gode avslutninger, skryter Jan Jönsson.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere