RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Stabæk til søksmål mot staten

- Vi mener påtalemyndigheten aldri skulle ha tatt ut en tiltale.

Stabæk går til søksmål mot staten og krever erstatning etter overgangssaken.

Stabæk ble i likhet med de fire tiltalte fotballederne frikjent i Asker og Bærum tingrett i september og slapp dermed foretaksstraff. De fire personene har tidligere varslet søksmål mot politiet.

Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS har fattet et enstemmig styrevedtak om å reise krav mot staten, opplyser klubben på nettstedet sitt.

Klubben skriver: «Vi mener påtalemyndigheten aldri skulle ha tatt ut en tiltale, og at vi bør tilkjennes erstatning for det økonomiske tap saken har påført oss som idrettsklubb. Vi vil fremover arbeide med utmålingen av tapet slik at det er vanskelig å si noe mer om størrelsen på kravet. Men at det vil bli et betydelig beløp er det liten tvil om».

«Det er mange som har hatt det tøft underveis, det er mange som har akseptert høyere treningsavgift grunnet klubbens økonomi, og det er mange som har følt det belastende å tilhøre en klubb som har blitt beskyldt for bedrageri», heter det i meldingen på nettstedet.

Den såkalte overgangssaken gjaldt Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere