RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Stabæks første «norske» scoring

Sist oppdatert:
Utlendinger scoret Stabæks 15 første seriemål. Så scoret endelig Henning Hauger.

ÅLESUND (Nettavisen): Etter at utlendinger hadde puttet Stabæks første 15 mål i år, brøt Henning Hauger trenden tre minutter på overtid.

- Det var deilig å score og sette sitt preg på kampen, smiler midtbanesliteren.

Ble mer offensiv
Utlendingene Daniel Nannskog (5), Veigar Páll Gunnarson (4), Somen Tchoyi (3), Alanzinho (2) og Pontus Segerström (1) hadde stått for alle målene til bærumslaget inntil Hauger fikk vist fram skuddfoten sin like før kampen var slutt.

- Hvorfor har ikke nordmenn lagd mål for Stabæk i år?

- En viktig grunn er at vi har mange bra offensive utenlandske spillere. Når det gjelder meg selv, er hovedoppgaven min i kampene er å tette rom og la Tchoyi gå framover. Men etter at vi gikk opp til 3-1, bestemte jeg meg for å være mer offensiv, og til slutt fikk jeg jo lønn for strevet, gliser Hauger.

Sanker poeng
21-åringen fikk også skryt av trener Jan Jönsson etter kampen.

- Jeg føler jeg har vært med og bidratt de siste kampene, så det er hyggelig med positiv tilbakemelding, mener han.

Siden 1-0-tapet hjemme mot Brann i serieåpningen, har ikke Stabæk gått av banen uten poeng i årets Tippeliga. Mot Aalesund avgjorde Stabæk mye allerede i 1. omgang med to vakre scoringer.

Somen Tchoyi var både god og heldig da han gikk solo over store deler av AaFKs banehalvdel før han plasserte ballen bak AaFK-keeper Adin Brown.

Daniel Nannskogs 2-0-scoring var om mulig enda flottere. Svensken headet ballen ut etter en AaFK-corner og stormet i angrep i Asafa Powell-tempo. I mens samspilte Alanzinho og Veigar Pall Gunnarson seg framover – og plutselig var Nannskog fri foran AaFKs siste forsvaret og satte ballen kontrollert i mål. Dette var Drillo-fotball av beste merke.

Effektive
I 2. omgang reduserte Lasse Olsen, men Alanzinho kvitterte umiddelbart etter en feil av den AaFKs estiske høyre back Enar Jääger – før Henning Hauger satte punktum med sitt susende langskudd.

Men kampens prestasjon stod nok Veigar Pall Gunnarsson for. På overtid stod han med ”veslekaren” mer eller mindre innenfor målstreken, men klarte likevel å skyte over!

Tangotrøyene står fortsatt uten hjemmeseier etter fem forsøk, men Daniel Nannskog har ingen gode råd til AaFK-trener Per Joar Hansen, selv om stabækangrepet til tider herjet med Haraldur Gudmundsson og co. i hjemmelagets forsvar.

- Nei, jeg har ingen råd til ham. Vi var veldig effektive i dag, og en 3-1-seier til oss hadde nok gitt et riktigere bilde av kampen, mener målspruteren.

PS! Petter Furuseth Olsen er enda ikke klar for Viborg, ifølge Stabæk-leder Lars Bohinen.

- Slik jeg forstår det er Petter og Viborg ikke enige om hans personlige kontrakt. Jeg regner ellers med at Stabæk og Viborg kommer til enighet om det skulle blir aktuelt, sier Bohinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere