RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæks nye gullformel

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
3-0 over HamKam sikret i realiteten seriegullet. Nå legges planene for neste sesong.

STABÆK-HAMKAM: 3-0:

NADDERUD (Nettavisen): HamKam-kampen var en av Stabæks mest skuffende kamper denne sesongen. Hjemmelaget stanget hodene i HamKam-veggen gang på gang, Veigar Páll Gunnarsson drev soloidrett, Daniel Nannskog var milevis unna nettmaskene og resten av laget var lite bevegelige og enda mindre oppfinnsomme.

0-0 begynte det å lukte lang vei, men da Alanzinho – fotballens svar på Ingemar Stenmark – endelig fikk satt fintene og dunket inn 1-0 snaue kvarteret før slutt, så var det game, set og match med en gang. 2-0 og 3-0 kom i løpet av de neste ni minuttene, og NFFs gravør kan igangsette arbeidet på gullmedaljene – det blir som alle har spådd, det blir Stabæk-gull.

Veien videre
Ni poengs ledelse en måned før serien avsluttes klarer aldri Stabæk å rote bort, og dermed har Ingebrigt Steen Jensen nådd et av de målene han satte seg da han begynte sin operasjon Stabæk for rundt 20 år siden. Nå forbereder Stabæk-guruen fremtiden.

- Det er utrolig var vi har oppnådd her, og det viser andre klubber hva det er mulig å få til, mener Steen Jensen.

- Men nå er det viktigste for oss å beholde de gutta vi har her. Jeg tviler sterkt på at vi vil gå ut på markedet å hente spillere til 10, 15 eller 20 millioner kroner. Den viktigste jobben vår er å sørge for at de som er her, blir her.

Av dagens spillere i a-lagstroppen er Mike Kjølø det eneste usikre kortet av årets Bosman-spillere. Men flere av de andre profilene, deriblant Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog, har kontrakter som går ut etter neste sesong.

- Det er viktig å få satt oss ned fortest mulig og få forlenget kontraktene til disse spillerne.

- Det er en fantastisk gjeng det vi har i dag, og beholder vi dem, er mye gjort, mener Steen Jensen.

- Ikke (penge-) størrelsen som teller
Mye av æren for årets suksess tilskriver han innkjøpspolitikken til Bærums-laget. Mens konkurrentene har vært flittige til å bruke sjekkheftet, mener Steen Jensen at klubben heller har hatt den smartnessen man har trengt.

- En spiller til 20 millioner trenger ikke være bedre enn en til to millioner, det handler vel så mye om å finne de rette spillerne.

- Martin Fillo kostet ti millioner, Johan Andersson kostet en million, og ingen andre enn oss ville ha ham. Njugo Demba-Ryén kostet ti millioner, vi fikk Pontus Farnerud gratis, minner reklamemannen om.

Slik regner Steen Jensen med at det blir i fortsettelsen også – i alle fall håper han det. Å gå inn med store summer på overgangsmarkedet vil i alle fall ikke skje med det første.

- Men å være konkurransedyktige på lønn, må vi være. Da kan man også hente spillere som Espen Hoff, understreker 53-åringen.

Nannskog håper satsingen fortsetter
Daniel Nannskog scoret sitt sekstende Tippeliga-mål for sesongen i lørdagens kamp mot HamKam, og innrømmer han er imponert over hva Stabæk-styret har fått til i år.

- Jeg var redd for skader for sesongen, men man har klart å fylle på ba underveis. Niklas Sandberg og Pontus Farnerud kom inn midtveis og har gjort en kanonjobb for oss, og styret har turt å satse for å få gull.

- Noen ganger må man gjøre det for å lykkes – og det gir også avkastning. Forhåpentligvis vil klubben tørre å gjøre det også i tiden fremover, håper måljegeren.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere