RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En tungt bevæpnet politimann utenfor HDI-Arena i Hannover tirsdag kveld.
En tungt bevæpnet politimann utenfor HDI-Arena i Hannover tirsdag kveld. Foto: Julian Stratenschulte (Ap)

Stadion og konsertlokale evakuert i Hannover

Sist oppdatert:
En fotballstadion og en konsertarena i Hannover ble tirsdag kveld evakuert grunnet sikkerhetsårsaker.

Polities talsperson, Stephanie Weiss, skal ha fortalt media at det er blitt funnet et mistenkelig objekt på HDI Arena i Hannover der Tyskland skulle spille mot Nederland tirsdag kveld.

Politiet åpnet etter dette dørene og lot supporterne komme inn før de bestemte seg for å evakuere og avlyse kampen, melder engelske The Guardian.

En uttalelse fra politiet skal ha informert tilskuerne halvannen time før avspark, før nok en uttalelse ba supporterne dra «fort, men uten panikk tilbake til hjemmene deres. Vennligst gå i små grupper tilbake hjem, det er bedre slik.»

Les også: Hannover: Mistenkelig gjenstand funnet i tog

Merkel var ventet

Rikskansler Angela Merkel og flere andre kabinett-minstre var ventet på kampen som hadde avspark 20:45 tirsdag kveld. Tyskland spilte som kjent mot Frankrike mens massakerne i Paris pågikk.

Artikkelen fortsetter under.

Redningsarbeidere venter utenfor stadion i Hannover.


Den tyske avisen Bild skrev på sin Twitter-konto at tysk politi meldte om en «konkret trussel» i Hannover. DW Sports i Tyskland meldte at alle tog på vei vekk fra stadion i Hannover har blitt stoppet, og at folk har blitt bedt om å ta seg videre til fots. Samme nyhetsbyrå meldte at politiet ba alle fotgjengere om å trekke vekk fra stadion fortest mulig.

Les også: Politisjefen i Hannover ber folk holde seg inne

Artikkelen fortsetter under.


Den nederlandske avisa De Telegraaf melder på sine sider at objektet skal ha vært en ufarlig koffert, og at politiet siden har gjennomsøkt hele stadion tirsdag kveld med hunder for å finne mulige eksplosiver.

Landslaget kjørt bort

DW Sports fulgte opp på sin Twitter-konto med å bekrefte at det tyske landslaget var på vei til HDI Arena, men har siden blitt kjørt til et ukjent sted. Dette har siden blitt bekreftet via det tyske landslagets pressetalsmann Jens Grittner.


Politisjefen i Hannover, Volker Kluwe, forteller Sky Sport News i Tyskland at det foreligger en seriøs trussel mot byen. Ifølge DW Sports, som igjen siterer Sky Sport News, så skal politisjefen ha sagt at «det var seriøse planer om lage eksplosjoner på stadion».

Bild melder også at TUI-Arena, der det var planlagt en konsert med pop-bandet Söhne Mannheims i kveld, også ble evakuert på grunn av sikkerhetsårsaker.

Bild har siden meldt at konserten på TUI-Arena vil gå som planlagt.

Tidligere tirsdag ble også landskampen mellom Belgia og Spania i Brüssel avlyst grunnet fare for terror.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere