RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stake Laengen angrep for seieren

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Det ble andreplass for Vegard Stake Laengen i Frankrike.

Det ble bare nesten for den norske sykkelproffen Vegard Stake Laengen i etapperittet Kreiz Breizh Elites i Frankrike.

Nordmannen lå som nummer to sammenlagt før den siste etappen mandag, og hadde på forhånd varslet at han skulle kjøre for seieren.

Det gjorde han til gangs også, men til slutt samlet favorittene seg, før en duo stakk kort tid før mål og gjorde opp om seieren.

Geert Van Der Wiijst vant etappen foran Mike Terpstra, mens Kevin Pauwels tok hjem spurten i restene av feltet.

Der satt også Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm. Dermed forsvarte førstnevnte andreplassen i sammendraget.

Sur andreplass
Alt i alt var Vegard Stake Laengen fornøyd med andreplass sammenlagt, samtidig innrømmer han at det var litt surt å bli nummer to.

- Det var en litt sur andreplass, men han fra Rabobank var sterk. Jeg gjorde et hederlig forsøk og ble kjørt inn, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Mot slutten satt 24-åringen i en god situasjon i en åttemannsgruppe. Foruten han selv, hadde han med seg to lagkamerater og nordmannen Sven Erik Bystrøm fra Øster Hus-Ridley.

- De to lagkameratene mine var litt småslitne og hadde ikke de beste rykkene. Han fra Rabobank var rask til å markere hjulet. Vi var ikke sterke nok til å ta muligheten. Vi prøvde, men det er en talentfull rytter. Sterkt av å han å holde hodet kaldt. Han gikk ikke på alt og fikk hjelp av de andre i bruddet, sier Laengen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bystrøm: - Han var litt desperat
Bretagne-rytteren forteller at det ikke ble noe særlig til samarbeid med Bystrøm.

- Nei, vi snakket ikke så mye sammen. De kjørte sitt opplegg. Da jeg var i brudd satt Rabobank og Øster Hus og kjørte bak. Lagkameratene mine skjønte ikke hvorfor de kjørte bak, siden de ikke hadde noen interesser i sammendraget, sier Laengen.

Sven Erik Bystrøm er av samme oppfatning som Stake Laengen, samtidig synes han landsmannen ble for het på grøten i finalen.

- Vi snakket litt underveis, men slik jeg så det så synes jeg Stake var litt desperat. Han støtet litt på feil tidspunkt og litt for mange ganger. Noen ganger hang jeg meg på, mens andre ganger lot jeg han gå. Han virket litt desperat, sier Bystrøm til procycling.no.

- Jeg er kjent for det
Konfrontert med uttalelsene til talentfulle Bystrøm, er Vegard Stake Laengen ganske enig.

- Jeg er vel kanskje kjent for å være det. Når jeg er i form kjører jeg på det som er. Jeg er ikke alltid den mest rolige. Den første dagen var det mye støting og da blir jeg med på alt. Det er noe positive sider ved det, og det er også negativt at når man går på alt så sitter man igjen med mindre når det virkelig gjelder. Dette løpet har jeg kjørt som et treningsløp. Jeg har vært med på alt, men jeg har kjørt bra også, sier han.

- Men jeg ser den at andre tenker at jeg er litt hissig, legger han kjapt til.

Angrep mot slutten
Med drøye 23 kilometer igjen til mål slo nordmannen til. Sammen med Gerry Druts og de polske brødrene Michal og Tomasz Olejnik fikk han en luke.

Bak jaget en gruppe på cirka 40 syklister, hvor sammenlagtlederen Nick Van Der Lijke satt.

Da det nærmet seg 15 kilometer igjen til mål ble gruppen forandret. Sammenlagtleder Van Der Leijke kom opp til teten.

Mike Terpstra (Team 3M), Gael Malacarne, Eduardo Sepulveda, Vegard Stake Laengen (Bretagne), Nick Van Der Leijke (Rabobank), Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley), og Tomasz Olejnik (USSA Pavilly Barentin) og Gerry Druyts (SCF- Omega Pharma-Quick Step) utgjorde da teten.

Hentet før siste runde
Ut på den siste lokale runden på åtte kilometer var teten hentet og omtrent 40 mann utgjorde teten.

Det var samlet i starten av runden, før en nederlandsk duo kom seg løs fra feltet.

Mike Terpstra og Geer Wan der Weijst fikk raskt en luke på 22 sekunder, og med kilometeren igjen var det klart at de to skulle gjøre opp om etappen.

I spurten var Van der Weijst sterkest.

Vegard Stake Laengen endte da på andreplass sammenlagt, 28 sekunder bak Van Der Lijke. Sven Erik Bystrøm ble nummer elleve sammenlagt, 1.16 bak.

Bystrøm ble beste nordmann på den siste etappen, med en tiendeplass.

Resultater

Sammenlagt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere