*Nettavisen* Sport.

Stake Laengen blir proff

Foto: Jarle Fredagsvik

22-åringen sykler for amerikansk lag neste sesong.

25.10.11 14:58

Team Type 1 kunngjorde tirsdag at de har signert fire ryttere foran neste sesong. Den ene av dem er norsk, kommer fra Asker og heter Vegard Stake Laengen.

- Vi er svært forventningsfulle til Vegard. Han har sterke resultater fra Tour de l'Avenir, der han ble nummer fire i år, og han ankommer laget vårt etter flere års kjøring i Italia og resten av Europa, sier generalmanager Vassilij Davidenko.

procycling.no omtalte interessen fra proffkontinentallaget allerede i midten av denne måneden.

Les også: U23-rytter med profftilbud

Stake Lagengen blir dermed en av fem norske utenlandsproffer neste sesong. Thor Hushovd sykler for BMC Racing neste år, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug fortsetter i Team Sky og Alexander Kristoff går til Katjusja.

Det er fremdeles uavklart om Gabriel Rasch blir å finne i et profflag neste år, mens Kurt Asle Arvesen blir sportsdirektør.

Sikler på de store rittene
Team Type 1 holder til på sykkelsportens nest øverste nivå, men sikter mot verdenstouren i 2013. I år syklet laget blant annet Tour de Suisse, og håper en dag å få kjøre i et av de tre store etapperittene.

- De ønsker å komme seg innenfor de store rittene i Italia og Frankrike. Planen er at jeg skal kjøre et fullverdig program i Europa neste sesong, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

- Hvor viktig er denne overgangen for din egen utvikling i årene som kommer?

- Det er flere sterke ryttere som er hentet inn, så jeg tror vi får et godt lag neste sesong. De kjører større ritt enn jeg er vant til, og de har et godt støtteapparat og mer erfarne ryttere. De kan jeg lære mye av, og derfor tror jeg denne overgangen gjør at jeg vil kan utvikle meg videre år for år.

Flere nykommere
Samtidig med signeringen av Stake Laengen har laget forlenget med Daniele Callargin og Fabio Calabria og tatt Joey Rosskopf opp fra rekrutteringslaget. Tidligere har laget også signert Remi Cusin og Julen El Fares (begge fra Cofidis), Filippo Fortin (Androni Giocattoli, nummer seks i årets U23-VM) og Georg Preidler (Tyrol Team, nummer sju i årets Tour de l’Avenir).

Amerikanerne har allerede Alexander og Vladimir Efimkin (tidligere AG2R), Rubens Bertogliati (Diquigiovanni-Androni), Ben King (Trek-Livestrong) og Laszlo Bodrogi (Katjusja/Crédit Agricole) i stallen.

Nordmannen er den 23. rytteren på rosteren foran neste sesong.

- Vegard har U23-mester på tempo, en sterk klatrer og en smart rytter. Han har gode resultater fra klatreetapper i både Frankrike og Italia, samt på brostein i Belgia. Han vil passe svært godt til laget vårt, mener Davidenko.

Joker Merida-rytteren har underskrevet en toårig avtale. Han reiser fredag ned til italienske Lucca for å starte sesongforberedelsene. Den første samlingen med Team Type 1 blir i Arizona like før jul.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag