RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Stake Laengen får ny sjef

Sist oppdatert:
Bretagne-Séché skifter lederskap i jakten på Tour de France-invitasjon.

Joël Blévin fratrer sin rolle som daglig leder for det profesjonelle kontinentallaget Bretagne-Séché Environnement. Ifølge Le Télégramme leverte Blévin sin resignasjon 31. oktober.

Siden 2008 har 66 år gamle Blévin vært sjef for det franske laget, som huser den norske syklisten, Vegard Stake Laengen.

I 2012 gav Blévin et kontroversielt løfte om å trekke seg dersom laget ikke ble tildelt en invitasjon til Tour de France. Daværende Bretagne-Schüller fikk ikke et wildcard til det franske storrittet, men Blévin ble likevel sittende i sjefsstolen.

Laget ble fortsatt tildelt pengestøtte fra regionale myndigheter i Bretagne og Blévin fikk fornyet tillit.

Ifølge lokale medier fratrer Blévin på grunn av samarbeidsproblemer med lagets hovedsponsor, Séché Environnement. Laget var heller ikke nevnt da UCI presenterte foreløpige lisenssøkere i begynnelsen av november. Angivelig på grunn av administrativt rot.

Styrets vise-president, Loïc Drouard, går inn som midlertidig daglig leder for laget.

Håper på Tour de France
Det andre regionale laget i Bretagne, Sojasun, legges ned. Dermed har en rekke ryttere funnet veien over til Bretagne-Séché Environnement foran neste sesong.

Anthony Delaplace og Christophe Laborie blir lagkamerater med Stake Laengen i 2014. Det gjør også den franske spurteren Romain Feillu, som bar den gule trøyen én dag i 2008.

Hvis Europcar får innvilget sin WorldTour-søknad, kan det åpne for Tour de France-deltakelse for Stake Laengens lag.

Bretagne-Séché er ett av to franske lag som søker prokontinentalstatus, og sammen med blant andre Cofidis, skal de kjempe om fire wildcards til La Grande Boucle.

De franske lagene får imidlertid sterk konkurranse om en plass i den 101. Tour-utgaven, som startet i Nord-England. Andre sterke kandidater forventes å være IAM Cycling MTN-Qhubeka, NetApp-Endura og Team Colombia.

Invitasjonen sendes som regel ut i slutten av april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere