*Nettavisen* Sport.

Stake Laengen imponerte sportssjef

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

- Det viser hvilke person og rytter han er, sier Gino van Oudenhove om ungguttens proffseier.

17.06.12 12:22

Unggutten Vegard Stake Laengen brøt en barriere da han vant sitt første sykkelritt som profesjonell i det kanadiske rittet Tour de Beauce, lørdag kveld.

Det norske sykkeltalentet gjorde som han har for vane. Angrep.

Asker-gutten viste seg å være den sterkeste rytteren i bruddet og avgjorde etappen på oppløpet i Quebec mot briten Russel Hampton.

- Det er bra og vel fortjent. Han er en bra rytter med stor kapasitet og det er kult å se at han viser det frem, sier Laengens tidligere sportssjef Gino van Oudenhove til procycling.no.

Offensiv som aldri før
Joker Merida-sjefen kjenner 23-åringen svært godt etter mange år i det norske kontinentallaget. Belgieren mener det norske talentet har fått økt selvtillit etter overgangen til et profesjonelt sykkellag.

- Han har fått mer og mer selvtillit, dette er første gang jeg har sett han gå så offensivt ut, forteller van Oudenhove.

For Stake Laengen gikk ut med målsetninger om sammenlagtseier før rittet, slik gikk det ikke. Oudenhove er imponert over hvordan Laengen snudde skuffelse til suksess.

- Det viser hvilke person og rytter han er, sier han.

«De synes det er dritkult»
Joker Merida kjører U23-NM søndag og van Oudenhove innrømmer at den tidligere lagkameratens triumf har en effekt på syklistene.

- Vi er topp motivert enten Stake Laengen vinner eller ei, men jeg merket jo på laget at de syntes det var dritkult, forteller belgieren.

Vegard Stake Laengen er den siste i rekken av Joker-ryttere som tar steget ut i proffsirkuset. På samme måte som Boasson Hagen, Kristoff og Nordhaug viser Stake Laengen at han har et stort potensial.

- Det er nok et bevis på at de profesjonelle rytterne fra Joker Merida klarer seg veldig bra.

Sykkel-NM starter søndag, følg med på procycling.no for resultater og reaksjoner fra dagens øvelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.