*Nettavisen* Sport.

Stake Laengen skal i brudd

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Men da må han tape tid i sammendraget først

03.06.13 19:40

Vegard Stake Laengen er best plasserte nordmann etter to etapper av Critérium de Dauphiné.

- Jeg sitter bra med etter to etapper. Jeg mangler litt i bakkene i forhold til de store kanonen, men jeg klarer meg bra til nå. Målet er brudd på en av de hardere etappene fremfor sammendraget, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Stake Laengen er på 38. plass etter to etapper, 1:57 bak sammenlagtleder, David Veilleux. Det er 63 ryttere på samme tid som Laengen, det kan gjøre det vanskelig for bruddmuligheten til Asker-syklisten.

Må tape tid
Stake Laengen håper nærmest at han taper tid på sammenlagtlisten. Da blir løpet lettere med tanke på utbrudd.

- Hvis jeg skal få gå i brudd på en av de hardere etappene, så må jeg ha mistet litt tid på forhånd. Europcar virker veldig innstilt på å beholde ledertrøyen, og de lar ikke noen farlige ryttere gå i brudd, sier Stake Laengen.

Ny storspurter?
Norges høyeste proffsyklist er kjent som en bruddvillig, klatresterk og kjøresterkt syklist, men i dag var han høyt oppe i en massespurt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trond Reidar Teigen

- Hadde lyst til å få til noe på dagens etappe. Jeg må ta alle sjansene jeg får, men jeg ble sperret litt på slutten. Jeg har ikke akkurat veldig mye spurterfaring, ler Stake Laengen.

- Hardere enn Glava tour
Vegard Stake Laengen kjørtes norske Glava tour i mai, siden den gang har formen stadig blitt bedre.

- Etappene til nå har vært preget av høy fart fra start. Samtidig er fordelen med det at jeg tåler hardt kjør hele dagen: Mot slutten av løpet går det lett igjen. Det er uansett ikke reelt for meg å ha sammenlagthåp i et etappeløp som dette ennå, sier Stake Laengen.

Tirsdag er det en ny småkupert etappe og onsdag venter tempoetappen, etter det venter flere tøffe etapper.

Sammenlagt etter to etapper:

HTML EMBED

Annonsebilag