RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stakk fingeren i øyet til Gamst

Foto: Barry Coombs (PA Photos)
Sist oppdatert:
Og dommeren syntes at nordmannen fortjente gult kort.

BLACKBURN - EVERTON 2-3:

Spanjolen Mikel Arteta havnet tidlig i fokus for Everton på Ewood Park lørdag ettermiddag.

Først skaffet han Everton et straffespark han selv scoret på, bare tre minutter ut i kampen, så stakk han fingeren i øyet til Morten Gamst Pedersen et kvarter senere.

Burde vært rødt kort?
Episoden skjedde etter at Gamst Pedersen hadde taklet Arteta, en nokså uskyldig felling som fikk spanjolen til å tenne på alle pluggene.

28-åringen stakk fingeren langt inn i øyet på nordmannen, mens dommer Andre Marriner merkelig nok valgte å gi gult kort til begge to.

Det er nok færre som hadde reagert dersom Arteta hadde fått rødt kort.

Gamst Pedersen hadde noen minutter tidligere utmerket seg med en presis corner som nær endte med scoring. Tim Cahill reddet på streken.

United scoret på overtid: Historien gjentok seg

Scoret fra 35 meter
Nordmannens presise dødballer var et farlig våpen for Blackburn i hele førsteomgangen, men utligningen kom ikke før 68 minutter var spilt.

Steven N'Zonzi traff nettmaskene med et ubeskjedent skudd fra 35 meter.

Morten Gamst Pedersen var involvert i mye av det Blackburn skapte, men ble likevel byttet ut etter en drøy time. Han ble erstattet av Jason Roberts, som utlignet til 2-2 bare noen sekunder etter at Everton-reserven Yakubu Aiyegbeni hadde gitt liverpoollaget 2-1.

Helt på tampen scoret Tim Cahill for Everton, som dermed sikret seg tre svært verdifulle poeng i jakten på en plass i neste sesongs Europa League.

Kjemper om europacupbillett
Everton ligger på åttendeplass med 54 poeng, og er bare to poeng bak byrivalen Liverpool, som befinner seg på sjetteplass.

Lag nummer fem og seks i Premier League får billett til Europa League, mens lag nummer sju kun får dette dersom Chelsea slår Portsmouth i FA-cupfinalen.

Blackburn ligger på tolvteplass og har trygg avstand ned til streken.

Brede Hangeland var ikke på banen da hans Fulham spilte 0-0 mot Wolverhampton. Erik Nevland og Bjørn Helge Riise satt på innbytterbenken til londonlaget, men kom ikke innpå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere