Alle spillerne som har antydet ønsker om å skifte klubb har nå gitt sin norske sjef beskjed om at de blir, og spiller sesongen ut i FCK.

- Jeg tror jeg nå har fått de tilsagnene jeg ønsket meg. Alle spillerne vi med rimelig sikkerhet visste ville forsvinne i løpet av det neste halve eller hele året blir hos oss, sier Solbakken til Berlingske Tidende.

Overganger på vent
Oscar Wendt, Mikael Antonsson og Zdenek Pospech har alle kontrakter som snart utløper. Wendt resonnerte slik etter at FCK trakk Chelsea i åttendedelsfinalen i mesterligaen:

- Visse ting er bare for store til at man vil gå glipp av dem, for eksempel to historiske kamper mot Chelsea i mesterligaen. Alle spekulasjoner om hvor jeg spiller ut denne sesongen kan legges døde, for nå blir jeg her.

Han er slett ikke den eneste som tenker slik. Spillere som William Kvist, Mathias Zanka Jørgensen, Dame N’Doye og Johan Wiland har blitt knyttet til større klubber i Europa etter storspill på den internasjonale arenaen. Men nå er eventuelle overganger lagt på is.

Noe helt spesielt
- Jeg har ingen tro på at jeg vil miste noen spillere i løpet av vinteren. Jeg tror alle har følelsen av at de har vært med på noe helt spesielt, som de ikke vil kunne oppnå andre steder og som de gjerne vil fullføre, sier Solbakken til avisa, og legger til:

- Det er ingen av våre spillere som kan være sikre på å få spille mesterligafotball om de bytter til en annen europeisk klubb. Det er nesten alltid de samme lagene som er med fra de store nasjonene, og ingen i vår spillergruppe er gode nok til å gå rett inn på et topplag i England, Spania, Italia eller Tyskland. Hvis man skal være sikker på å få spille i mesterligaen, må man kunne bli en bærende kraft hos Manchester United, Chelsea, Arsenal, Barcelona, Real Madrid, Valencia osv. Det er ingen av våre i stand til akkurat nå, sier suksesstreneren fra Solør. (ANB)