Gå til sidens hovedinnhold

- Ståle-nei var smart

- Roy Hodgson kan løfte Norge, sier Erik Solér.

Tirsdag meldte NRK at Norges Fotballforbund hadde undersøkt muligheten for å sikre seg Ståle Solbakken som ny landslagssjef. Like raskt ble det imidlertid klart at FC København ikke vil gi slipp på 40-åringen.

Samtidig skriver VG at Karen Espelund og Per Mathias Høgmo fortsetter landslagstrenerjakten med et besøk i England.

- Skaff mer erfaring
Viasats fotballekspert, Erik Solér, er glad Ståle Solbakken ikke tok jobben. I alle fall ikke nå.

- Han er et stort trenertalent, og jeg er sikker på at han er dyktig nok til å trene Norge. Men det ville være feil for ham og NFF å inngå en sånn avtale nå. Han må heller skaffe seg masse klubberfaring først, og helst på flere steder i Europa. Men det tror jeg Ståle skjønner. Han er en intelligent fyr, sier Solér til Nettavisen.

Selv synes han at Roy Hodgson, Brede Hangelands sjef i Fulham, fremstår som et godt alternativ.

- Han har vanvittig erfaring både som klubb- og landslagstrener, begynner Solér.

Vel vitende om at 61 år gamle Hodgson foruten Fulham også har trent Inter, Blackburn, Udinese, Viking, Sveits og de Forente Arabiske Emirater - bare for å nevne noen av de totalt 15 klubbene han har trent.

- Han begynte å få til fornuftige ting med Finland også, og jeg kjenner ham som trener og person fra FC København. Han kunne løftet landslaget videre, sier Solér.

- Problemet med Hodgson er at han bytter jobb veldig ofte. Han er som regel ikke i samme jobb mer enn i 1-2 år av gangen, og vi trenger noe langsiktig. Noen som kan gi nye impulser. Man må holde lenger i jobben enn til når man får neste attraktive tilbud, fortsetter Viasat-eksperten.

Stress ned
Det er imidlertid én ting Solér håper NFF ikke bommer på.

- Bruk heller 3-5 måneder enn å hente en D-løsning nå. Sesongen er ferdig i mai mange steder. Da går kontrakter ut. Dermed skal det være mulig å få tak i trenere tidsnok til at de kan lede laget i kampene mot Makedonia og Nederland i juni.

PS. Tidligere har Solér fastslått at det er altfor tidlig for Ole Gunnar Solskjær å bli landslagstrener. Likevel ble Solskjær lansert som oddsfavoritt av selskapet Unibet onsdag.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken