Gå til sidens hovedinnhold

Ståle Solbakken med tydelig melding om det Norge viste: - Det eneste jeg ikke var helt fornøyd med

Ståle Solbakken møtte pressen på Ullevaal Stadion dagen etter seieren mot Latvia. Han delte ut ros til spillerne og påpekte hva han mener kunne vært bedre.

Erling Braut Haaland og Mohamed Elyounoussi sørget for en solid norsk 2-0-seier borte mot Latvia lørdag kveld. Seieren gjør at Norge er for fullt med i jakten på en VM-billett i gruppe G.

Direkte etter kampen fløy det norske laget hjem til Oslo der de skal forberede seg til tirsdagens kamp mot Gibraltar på Ullevaal Stadion.

Les også

Solbakkens tale før Latvia-kampen hylles: - En «Any Given Sunday»-speech

Ståle Solbakken møtte søndag pressen etter seieren i Latvia. Han fikk der spørsmål om Norges uttelling. I løpet av 90 minutter hadde Norge ballen hele 70 prosent av tiden og skapte elleve sjanser.

Fasiten ble kun to scoringer og noen enorme misser.

- Det kan du si, men vi har hatt dårlig uttelling. Mot Gibraltar hadde vi 12–13 sjanser og scoret tre mål. I går hadde vi elleve sjanser og scoret to. Vi mangler tre-fire mål, oppsummerer Solbakken.

Les også

Solbakken sperret opp øynene da han så Thorstvedt første gang: - Crazy

Landslagssjefen var fornøyd med antall sjanser som ble skapt. Han stresser uansett ikke med den manglende uttellingen mot lag som Latvia og i den første kampen mot Gibraltar.

- Det kommer aldri noe godt ut av å prøve å forsere der. Sånt må komme naturlig, sier han.

Tirsdag står Gibraltar på motsatt halvdel i en kamp alle forventer at Norge skal vinne. Det laget viste mot Latvia bærer prov på at Solbakkens lag er i utvikling

- Vi hadde kanskje 12-13 lurvete minutter i slutten av første omgang. I andre omgang blir vi sterkere og sterkere. Det eneste jeg ikke var helt fornøyd med var uttelling på sjansene, sier Solbakken.

På spørsmål om han vil spare Morten Thorsby, Stefan Strandberg, Mohamed Elyounoussi eller Martin Ødegaard mot Gibraltar som alle risikerer karantene mot Tyrkia med gult kort.

- Vi har snakket om det, men vi har ikke konkludert. Noen av de fire vil helt sikkert starte.

- Er ikke det å gamble med Tyrkia-kampen? spør NRK.

- Det er en balansegang med det vi snakket om, målforskjellen. Først og fremst må vi prøve å vinne kampen. Hvis vi får det i vår gate, skal vi se om vi klarer å score noen flere mål enn vi har gjort. Men først og fremst vinne kampen, avslutter Solbakken.

Se hele pressemøtet i videoen under: