ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var flere usikkerheter rundt den norske landslagstroppen før landslagssjefen tok ut sine utvalgte før skjebnekampen i Istanbul.

André Hansen pådro seg en kneskade mot Mjøndalen, og må stå over samlingen. Det samme må Alexander Sørloth, etter at han haltet av banen mot Granada torsdag i forrige uke. Sander Berge, som sto over helgens seriekamp for Sheffield United, var heller ikke tatt ut.

– Jeg ser ikke at han kan spille seg inn på det laget vi har nå, med de skadene han har hatt. Hadde det bare vært én skade, kunne det gått. Jeg ringte Sander og meddelte han i går at han ikke kom med i troppen, Han tok det med 50 prosent skuffelse og 50 prosent lettelse, sa Solbakken på pressekonferansen.

Haaland og Berisha med

I troppen var derimot Erling Braut Haaland, som ikke spilte for Borussia Dortmund lørdag mot Borussia Mönchengladbach.

– Jeg hadde korrespondanse med Erling i går. Det går fremover. Vi har et godt håp om at han er med. Det er lenge til Tyrkia i så måte med den type skade han har, sa Solbakken.

Vikings formspiller Veton Berisha, som har notert seg for 13 mål og fire målgivende pasninger på 18 seriekamper denne sesongen, er med i troppen til Solbakken. Han har fem A-landslagskamper fra tidligere - en i 2020, da han spilte i Nations League-kampen mot Østerrike, og fire i 2016.

– Berisha har, som Ohi og Lehne Olsen, preget Elitsserien kraftig over lang tid. Jeg synes hans lederegenskaper på banen, og intensitet ikke minst. Han er en av få spillere jeg kommer til å be om å løpe mindre. Han er aggressivt og mindre kalkulerende enn han kunne vært, sa Solbakken på pressekonferansen om hvorfor Berisha ble valgt foran Ohi Omoijuanfo og Thomas Lehne Olsen.

Storfornøyd Lode: Visste ingenting

Marius Lode, som fikk sin landslagsdebut mot Gibraltar i mars, men som ikke var med i forrige landslagstropp, er også tatt ut. Han forteller til Nettavisen at han var på flyplassen i Bodø da han fikk beskjeden.

- Plutselig kom lagkameratene bort til meg og begynte å gratulere meg, for de hadde fått det med seg. Jeg skjønte ingenting, men det er jo selvfølgelig veldig gøy. Det var uforventet, for de som har vært med i det siste har vært gode. Men det er veldig kjekt å få være med, sier Lode, som har vært viktig for Glimt de siste månedene.

- Jeg føler jeg har vært god i det siste og spilt på meg selvtillit. Jeg har ikke tenkt noe enda på hvilke mål jeg setter meg for samlingen, for det er jo bare to kamper. Men jeg skal stå på og vise hva jeg kan bidra med, og være klar til oppgaven eventuelt kan vente, sier Lode videre.

Også Venezia-spiller Dennis Johnsen er tatt ut. Han har to G18- og 17 U21-landskamper for Norge fra tidligere. Skiensgutten er med i sin første A-landslagstropp. Erik Botheim ble tatt ut i U21-landslagstroppen til Leif Gunnar Smerud, så han blir ikke å se i A-landslagstroppen.

Målvakter:

Per Kristian Bråtveit – Nimes
Ørjan Nyland – Bournemouth
Sten Grytebust - Vejle Boldklub (på lån fra FC København)

Forsvar:

Kristoffer Vassbakk Ajer – Brentford
Fredrik Bjørkan – Bodø/Glimt
Ruben Gabrielsen – FC København (på lån fra Toulouse)
Stian Gregersen – Bordeaux
Andreas Hanche-Olsen – Gent
Marcus Holmgren Pedersen – Feyenoord
Birger Meling – Rennes
Jonas Svensson – Adana Demirspor
Stefan Strandberg – Salernitana
Marius Lode – Bodø/Glimt

Midtbane:

Patrick Berg – Bodø/Glimt
Mats Møller Dæhli – Nürnberg
Mohamed Elyounoussi – Southampton
Jens Petter Hauge – Eintracht Frankfurt
Mathias Normann – Norwich
Morten Thorsby – Sampdoria
Martin Ødegaard – Arsenal
Fredrik Aursnes – Feyenoord
Dennis Johnsen – Venezia
Fredrik Midtsjø – AZ Alkmaar

Angrep:

Erling Braut Haaland – Borussia Dortmund
Joshua King – Watford
Kristian Thorstvedt – Genk
Veton Berisha - Viking