*Nettavisen* Sport.

Ståles juvel i slekt med Chelsea-stjerne

Foto: AP/Scanpix

FC Københavns framtidshåp har i hvert fall genene i orden.

16.03.11 17:28

FC Københavns Kenneth Zohore er bare 17 år, og vil trolig ikke spille noen sentral rolle i onsdagens mesterligakamp mellom danskene og Chelsea på Stamford Bridge.

Det er likevel en meget spennende unggutt Ståle Solbakken har til sin disposisjon. Og ikke minst en spiller som virkelig har noe å slekte på.

- Fetteren til faren min
Zohore er nemlig i slekt med Chelseas superspiss, Didier Drogba. 17-åringens far er fra Elfenbenskysten - samme nasjon Drogba kommer fra - mens moren er dansk.

- Didier Drogba er fetteren til faren min. Jeg møtte ham for noen år siden, men vi snakker ikke sammen jevnlig, forteller Zohore.

- Det ville vært utrolig gøy å få spille mot Chelsea, fordi det har alltid vært favorittklubben min, og Drogba har alltid vært favorittspilleren min, forteller FCK-spilleren.

Spissen ble den nest yngste som noen gang har spilt i Mesterligaen da FCK-trener Solbakken ga ham debuten i gruppespillet mot Barcelona. Da var Zohore 16 år og 261 dager gammel.

Trente med Chelsea
Zohore har lenge blitt, og regnes fortsatt som et svært stort talent hjemme i Danmark, og i tidlig i 2010 ble han tatt opp i København-klubbens A-stall.

Før han kom til storklubben hadde angrepsspilleren spilt for Skjold og Københavns Boldklubb, men også vært på prøvespill i både Chelsea og italienske Inter.

- Ja, men jeg valgte å bli hjemme en stund til. Danmark er mitt hjemland, og det er her jeg vil være, forteller Zohore selv.

Han legger likevel ikke skjul på at drømmen er å få spille for favorittklubben fra London en gang i framtiden.

- Jeg drømmer om å spille for Chelsea en dag. Men det tenker jeg ikke så mye på nå. Først må jeg gjøre det bra her, og håpe på å få en fast plass på laget etter hvert, sier han.

Den «nye Bendtner»
Og i likhet med sin Chelsea-slektning, er det først og fremst fysikken som er Zohores forse som spiss.

- Rent fotballmessig er han et ekstraordinært talent, og fysikken er imponerende. Han er litt utradisjonell på alle måter og er godt trent, beskriver FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen.

Og med sine 188 centimeter og 95 kilo er ikke FCKs talent akkurat noen smågutt ute på banen. Hjemme i Danmark blir han ofte sammenlignet med Arsenals Nicklas Bendtner.

Enn så lenge har han likevel et stykke igjen før han kan fylle de rosa skoene til landsmannen. Siden debuten i mars 2010 har det bare blitt 15 A-kamper og en scoring på 17-åringen.

Men da FC København tapte 2-0 for Chelsea i første åttendedelsfinale i slutten av februar fikk han oppfylt drømmen om å møte favorittlaget da han kom inn tre minutter før slutt.

Tror på mirakel
Onsdag står Zohore, Ståle Solbakken og de andre i den danske storklubben dermed overfor en nesten umulig oppgave. Den norske treneren er likevel optimist før returmøtet i London.

- Jeg tror det laget som scorer først vil vinne. Hvis vi scorer først, forandrer psykologien i kampen. Hvis Sunderland kan score tre så kan vi score to. Vi går for avansement, sier han.

Solbakken blir imidlertid ikke den eneste nordmannen på Stamford Bridge onsdag kveld. Også kampens dommer Svein Oddvar Moen vifter med rødt, hvitt og blått flagg på 17. mai.

- Dommersjefen i UEFA er italiensk så jeg har stor tiltro til det valget. Collina (Pierluigi Collina, red.anm.) har gjort et godt valg når det gjelder dommeren, sier Solbakken.

Oppgjøret mellom Chelsea og FC København kan du følge minutt for minutt her fra 20.45 .

PS. Zohores far er ikke den eneste fetteren til Didier Drogba med en forbindelse til fotbballverdenen. Tidligere Celtic- og Birmingham-forsvarer Olivier Tébily er også fetter med Chelsea-stjernen som med fullt navn heter Didier Yves Drogba Tébily. Olivier Tébily ble i 2008 frigitt av FC Toronto og har siden vært klubbløs.

Kilder: Sporten.dk, TV2.dk. Wikipedia, FCK.dk.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag