På de tre siste treningskampene har Molde tapt mot Strindheim (1-2) og Kristiansund BK (3-5) og spilt uavgjort mot Alta (1-1). Slike resultater lover ikke godt for et nyopprykket Tippeliga-lag, selv om det ikke er snakk om kamper der det står poeng på spill.

- Det er ikke ideelt at vi spiller slik mot lag fra lavere divisjoner, men vi har hatt en del folk ute og hatt litt stang ut i det siste. Vi håper det kan snu seg mot Hødd i morgen og når vi drar til La Manga til uka, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til Nettavisen.

Før han forsikrer:

- Dette skal vi rette på frem til seriestart, så det er ingen krisestemning her oppe.

Tre nye
Molde har hentet inn nye fjes i Kristoffer Paulsen, Christian Steen og Thomas Holm i vinter, og Hestad tror trekløveren vil forsterke laget.

- Jeg ser konturene av hvordan laget vil bli ved seriestart. Nykommerne har gjort det bra så langt, og det blir spennende å se om vi får satt sammen et slagkraftig mannskap. Akkurat det har vi jo slitt litt med tidligere, sier veteranen.

Molde jager for øyeblikket en ny spiss, og Vikings Hannes Sigurdsson skal være en aktuell kandidat som midtspiss i trener Kjell Jonevrets 4-3-3-system. Hestad ser gjerne at nye fjes ankommer Aker Stadion:

- Det er klart man alltid er lysten på nye spillere, men det er dessverre ikke så lett å få tak i. Vi har hatt en del prøvespillere her, men det er ingen vits å signere spillere som rett og slett ikke er gode nok.

Bekymret
Berg Hestad legger ikke skjul på at en noe tynn spillerstall skaper grobunn til bekymring før seriestart.

- Særlig fremover er det litt tynt, og vi tåler ikke mange skader der. Jeg skulle ønske vi hadde en større stall, men det er ikke bare enkelt å hente inn nytt blod. Vi tenker ikke så mye på at en tynn stall kan gi oss trøbbel i Tippeligaen, men det er klart at det er veldig små marginer som skiller mellom midt og bunn, sier midtbanespilleren.

Leder for supporterklubben Tornekrattet er i hvert fall ikke i tvil om hva som skal til for at Molde skal få et slagkraftig lag denne sesongen.

- Vi ha en ny spiss, da vil mye rette på seg. Spillet i de tre siste kampene har faktisk ikke vært så dårlig, det har vært tidvis underholdende - men vi mangler rett og slett en skikkelig spiss, sier Eva Brit Mauseth til Nettavisen.

Misnøye
Mauseth sier at ledelsen i MFK stort sett har gjort en god jobb det siste året, men spissjakten er supporterne slett ikke fornøyd med:

- Personlig vet jeg at man har blitt tilbudt spisser fra Adeccoligaen som senere har forsvunnet til blant annet Tippeligaen. Molde fikk tilbud om disse spillerne tidlig, men foretok seg ikke noe. Her er vi ikke fornøyd med det ledelsen har gjort.

Aktuelle navn her er John Pelu, som gikk fra Kongsvinger til Rosenborg, og Kenneth Kvalheim som gikk fra Notodden til Moss.

Tynn stall til tross, med en ny spiss på plass er det Tippeliga-optimisme i Rosenes by.

- Med ny spiss, og med nøkkelspillere i form tror jeg vi kjemper godt over midten i Tippeligaen i år, avslutter Mauseth.

Molde spiller treningskamp hjemme mot Hødd torsdag, før det bærer til La Manga for oppgjør mot finske MyPä og Bodø/Glimt.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.