- Man stiller ikke til start i finalen for å kjempe om en åttendeplass, sa Christina Vukicevic til Nettavisen tidligere denne uken.

Og Vukicevic var så absolutt med og kjempet i finalen på 60 meter hekk under innendørs-EM i Torino fredag. Men det holdt ikke helt inn.

Vukicevic måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, etter å ha løpt inn til 8,04.

Vukicevic fikk en brukbar start i finalen, men etter et godt mellomparti, klarte hun ikke å avslutte like sterkt som i semifinalen, der hun fikk 8,02. Uansett viser fjerdeplassen at den norske jenta for alvor er i ferd med å ta steget opp i den ypperste eliten.

Belgiske Eline Berings var raskest av alle og kunne juble for gull etter å ha satt belgisk rekord og europeisk årsbeste med tiden 7,92. Tsjekkiske Lucie Skrobáková tok sølvmedaljen på 7,94, mens Derval O'Rourke ble nummer tre med 7,97.

Forhåndsfavoritt Josephine Onyia fra Spania trakk seg før mesterskapet startet.

Sist Norge tok en medalje i et internasjonalt innendørsmesterskap i friidrett, var for øvrig i 1998. Da ble Vebjørn Rodal nummer tre i EM.

Vukicevic var ikke eneste norske utøver i aksjon fredag. Irene Høvik Helgesen ble utslått i forsøket på 400 meter, med tiden 54,73, mens Cathrine Larsåsen ikke gikk videre fra kvalifiseringen i stav. Larsåsen hoppet 4,05 meter.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).