RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stang ut!

Foto: donkr.com
Sist oppdatert:
POKERBLOGG: Andreas Høivold med en trist blogg.

Las Vegas, 5. juni 2010

Siden sist så har WSOP kommet i gang. Jeg var supergira før start og jeg hadde stor tro på resultater! Jeg begynte WSOP med å spille satellitt til "Player's Championship", en turnering med 8 forskjellige spill og med innkjøp 50.000 dollar. Innkjøp i satelitten var 2250 dollar, så det var ikke alt for galt. Det var 36 spillere til start i turneringen, noe som ga ett sete pluss ca 30k dollar til andreplassen. Med i satellitten var blant andre Thor Hansen.

Bordet jeg startet på var ganske sykt. Det kunne like godt vært et av bordene i hovedturneringen. Jeg satt mellom Carlos Mortensen og Jason Mercier. De andre på bordet inkluderte Robert Mizrachi, Robert Williamson III og Chino Reem. Ikke noe enkelt bord med andre ord. Men jeg spilte bra og hadde brukbar flyt fra start.

Et av de tidlige spillene var litt spesielt. Jeg hadde A-(5-6) i razz. Chino Reem høynet og jeg rehøynet før han synte etter tre kort. Han hadde en åtter oppe. Han hadde spilt ganske aggressivt, så jeg var innstilt på å bli satt på en prøve. 4. kortet var pyton. Et ess. Chino fikk en femmer og bød selvsagt. Her burde jeg kanskje ha kastet og mot alle andre spillere av de som var på bordet så hadde jeg gjort det. Men jeg valgte å syne. Jeg fikk en åtter og Chino fikk en dame. Bet fra han og syn fra meg. På sjettekortet fikk jeg en knekt, og han fikk en firer. Det så mørkt ut, men han sa at hvis jeg synte så lovet han å checke på sistekortet. Det hørtes mistenkelig ut, så jeg synte. På sistekortet fikk jeg enda et ess! Møkkakort! Jeg viste siste esset og sukket. Så gikk Chino ut og bød! Hva? Jeg kom frem til at hvis han hadde en bedre hånd enn meg så ville han bare ha vist den og tatt inn den ganske store potten. Jeg endte derfor opp med å syne med en knekt i razz. Han sa bare "it's good" og ristet litt oppgitt på hodet. Jason Mercier hadde en litt gøy kommentar: "That's how you can be owned in razz". Jeg var barnslig fornøyd etter denne potten og klarte ikke å tørke av meg smilet.

Jeg slo ut nevnte Jason Mercier i Omaha da han var supershort og høynet på min storeblind. Jeg hadde ikke noe superhånd, men 8-7-6-2 med suit var nok til å syne en tredobling av storeblinden min. Han hadde en K-K hånd. Jeg fikk straigt og alt så bra ut. Robert Mizrachi, som forøvrig endte opp på finalebordet i hovedturneringen sammen med broren Michael røk deretter. Inn på hans plass kom Allan "Chainsaw" Kessler. Ikke så lenge etter slo jeg også han ut. Det i Razz der vi var all-in på de tre første kortene. Han med 6 høy og jeg med 7 høy. Men jeg var litt heldig og vant også denne potten. Alt så bra ut og spillet mitt satt godt.

Etter noen timers spill var finalebordet klart. Jeg var faktisk eneste fra mitt vanvittige startbord som kom til finalebordet. Jeg lå litt over middels med 34k i chips og jeg spilte forsatt min beste poker. Mixed games var gøy - veldig gøy! Vi gikk til pause nummer 3 da det var 5 igjen og jeg hadde 65k av totalt 190k i spill. Dette så veldig bra ut!

Rett etter pausen slo jeg ut John Kabbaj. Nå var vi fire igjen og jeg hadde nesten 80k chips. Jeg hadde supertro på at dette kunne gå veien. Men blindene begynte å bli veldig høye. Og jeg sluttet totalt å få kort. Det var en tørke som selv her i Nevadaørkenen var ekstrem. Jeg fikk ikke en eneste spillbar hånd på to timer. I fixed limit spill så er det utrolig slitsomt og når jeg prøvde å stjele et par potter så fikk motspillerne gode kort.

Jeg fikk 10(A-A) i stud som er en superstarthånd. Jeg endte opp med å få to par bare for at motspilleren fikk en tredje konge på sjettekortet. Dette var slitsomt! Ikke lenge etter så røyk jeg ut etter å ha pushet hardt med A-Q-J-3 double suited i Omaha. Jeg var oppe mot K-K-x-x. Flop A-K-3 og turn 3 gjorde at jeg gikk bust. Skuffelsen etterpå var enorm. Jeg hadde spilt veldig bra veldig lenge og hadde hatt ok flyt. Å ryke uten å vinne en hånd på to timer føltes tungt. Møkkastart på WSOP!

For å ta litt generelt om WSOP først: Man får alltid 3 ganger så mye chips å spille med som det turneringen kostet i dollar. Blindenivåene er generelt sett en time i de fleste eventene.

Deretter spilte jeg event nummer 3 - $ 1000 Texas hold'em no limit. Jeg startet veldig bra og doblet tidlig da en ikke ville kaste A-Q på A-Q-J bord når jeg hadde K-10. Men chipsene skulle ikke bli lenge hos meg. Jeg fikk alt på før flopp med A-A mot Q-Q. Dame på flopp og jeg var nede på startstack igjen. Etter en stund uten kort så valgte jeg å gå all-in på flopp Q-10-8 med Q-10 bare for å møte J-9. Ingen hjelp til meg og jeg var ute av årets første WSOP-turnering.

Deretter spilte jeg event nummer 5 - $ 1500 Texas hold'em no limit. Jeg hadde et litt spesielt startbord. Normalt i disse turneringene så er det ikke noen kjente på bordene. Men på mitt bord var på tidligere main event vinner Jerry Yang og en av verdens beste turneringsspillere, Sorel Mizzi. Begge disse røyk ut før føreste pause, mens jeg spilte bra. Bløffene mine satt godt og jeg bygde greit fra start. Men også her skulle jeg gå på en smell. Jeg hadde A-7 suited som jeg høynet opp med og fikk et syn. Floppen kom A-9-7 og jeg klarte ikke å kaste når motspilleren høynet på et lavt turnkort. Jeg måtte også syne på en blank river bare for å se mine to par bli slått av tre niere. Jeg var nede på 1500 chips etter denne potten og det så mørkt ut. Men jeg spilte etter dette superbra poker og motspillerne ble redde for meg. Absolutt alle bløffene gikk inn og på halvannen time så var jeg oppe i 13k chips! Det så endelig lyst ut!

Men igjen så skulle jeg gå på en smell. I en flopp med hele 5 spillere så hadde jeg 9-9. Floppen J-9-4 er som regel bra for niere. Men opp mot knekter så er det ikke så gøy. Jeg var nede på 5k igjen. Disse røyk da jeg høynet på knappen med A-J og så floppen A-10-7. Motspilleren hadde A-7 og jeg klarte ikke å kaste etter å ha vært inne med 2 av mine snaue 5 tusen på blinder 150/300 med 25 i ante (høyning til 750 før flopp og bud 1250 på flopp).

Neste turnering var event nummer 6 - $ 5000 Texas hold'em no limit shootout. I utgangspunktet en turnering jeg skulle gjøre det bra i! Jeg liker shootout-formatet og så veldig frem til denne turneringen. Jeg startet på et ok bord med Nam Le som den meste kjente spilleren. Det var 5 unge spillere på bordet og de spilte ganske aggressivt, men var kunne absolutt kaste når de trodde de var bak. Jeg spilte veldig bra fra start og høynet og rehøynet en del. Til første pause hadde jeg 16600 etter å vist ganske nøyaktig null hender.

På nivå 150/300 med 25 i ante så fikk jeg A-K i midtposisjon med 13k igjen i chips. Jeg høynet til 750 og fikk syn av storeblind som var en av de unge nettspillerne. Floppen kom K-6-3 med to spar. Han checket, jeg bød 900 og han høynet til 2400. Her kunne han ha straight- eller flushedrag. Eller K-Q. Jeg endte opp med å gå til 6800. Han satte meg all-in. Med bare drøye 5k igjen så kunne jeg ikke kaste. Jeg var nesten sikker på at han hadde tress, men det var også muligheter for at han satt med veldig godt drag, så jeg synte. Jeg hadde rett og slett for lite chips til å kaste. Han hadde par i seks på hånden, og jeg var nesten død. Han traff for sikkerhets skyld enda en sekser. Nå var jeg helt død!

Etter denne turneringen tok jeg et par dagers pause! Det hadde blitt for mye stang-ut!

I dag bestemte jeg meg for å prøve igjen - i event nummer 13 - $ 1000 Texas hold'em no limit. Med bare 3000 i startchips så kan man ikke gjøre mange feil. Jeg fikk Q-10 i lilleblind. Det var høyning til 75 (blinder 25/25) og 4 som synte frem til meg. Jeg synte med. Floppen kom 5-3-3 og det var check rundt. Turn Q. Jeg bød 350 og fikk kast av alle unntatt knappen. River 6. Jeg checket og han bød 900. Jeg klarte ikke å sette han på en hånd og synte. Han viste opp Q-6! Sukk! Jeg hadde bare 1500 chips igjen.

Jeg tapte 300 chips til med A-K i spar uten treff i det hele tatt. Med 1200 igjen så høynet jeg til 125 i sen posisjon med 8-7 i kløver. Jeg fikk syn fra begge blindene. Normalt sett ikke så bra, men når floppen kom 6-5-3, alle i kløver, så var det bra! Jeg endte all-in mot storeblind som hadde 5-3 for to par. Han fikk ingen hjelp og jeg doblet opp.

Jeg tapte en pott til før jeg byttet bord. 2000 var ikke mye chips og ha med seg, men det var ingen krise. Jeg likte det nye bordet. Jeg fikk følelsen av at jeg kunne vinne mye chips her hvis ting gikk halvbra.

Første sjanse var da det var 4 som synte frem til meg (blinder 25/50). Jeg hadde K-10 off og synte med. En shortstack gikk all-in for 175 og tre synte. Her kunne jeg selvsagt syne med, men jeg ville spille mot bare en spiller og rehøynet til 800 på en semistjeling. Alle kastet og shortstacken viste opp 6-2 i hjerter. Tier på flopp og ellers blanke kort gjorde at jeg fikk inn en ok pott.

Like etter fikk jeg K-K i storeblind. Det var 3 som hadde limpet inn for 50 og jeg gikk til 275. Jeg fikk et syn av en løs spiller. Floppen kom elendige 5-6-7. Han checksynte mitt bud på 450. På turn så kom en nier. Enda verre. Jeg checket og han bød 500. Jeg burde ha kastet her, men han ville bydd på samme måte med f.eks. 10-10 og J-J vil jeg tro, spesielt hvis han satte meg på A-K. Så jeg endte opp med å syne. På river 4 så bød han 1100. Jeg kastet og han hadde åttere for straight. Tilbake på 1500 chips!

Jeg spilte veldig aggressivt og bra igjen og vant alle pottene jeg spilte. Jeg hadde 3400 chips da jeg fikk A-A i tidlig posisjon på blinder 50/100. Jeg høynet til 250 og fikk to syn. Floppen kom 8-6-5 og jeg bød 600. Spilleren som hadde slått kongene mine med åttere gikk til 2000. Jeg gikk all-in med mine 3400 og han synte med J-7. Turn 4 og jeg hadde null outs på river. Mer sukk!

Jeg var så på tilt etter dette at jeg nesten registrerte meg for 2-7 single draw no limit. Men jeg har ikke spilt dette spillet, så jeg fant ut at jeg heller fikk la være. Hva som blir neste turnering er jeg litt usikker på akkurat nå. WSOP har vært tungt så langt og det frister ikke så veldig og starte på ny turnering akkurat nå. Men det går nok over og da blir trolig neste turnering $ 1500 Texas hold'em no limit six handed som starter på mandag.

Jeg håper jeg har blitt kvitt noe av uflyten. Høye par har til gangs gitt meg juling og mye verre kan det ikke gå. Det positive er at jeg i perioder spiller poker som jeg er veldig godt fornøyd med. Jeg klarer å bygge stack ganske fort og med lav risiko. Det jeg må unngå er å tape de store pottene med svært gode hender som bare er nest best!

ANDREAS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere