CARDIFF - SWANSEA 1-0:

For første gang i Premier League-historien møttes to walisiske lag til dyst søndag.

Cardiff mot Swansea blir sett på som det største hatoppgjøret i britisk fotball, og politiet var i høy beredskap i timene i forkant av kampstart.

Kampen betyr utrolig mye for begge lags supportere, og stemningen på Liberty Stadium var elektrisk.

Hjemmelaget vant kampen på tribunen og banen, etter at Steven Caulker stanget inn kampens eneste mål i andreomgangen

Tøft spill
Men det var på banen det gikk hardest for seg søndag.

Allerede etter to minutter gikk Jonjo Shelvey hardt til verks i en takling, og satte standarden for resten av oppgjøret. Jonjo var heldig som slapp unna det gule kortet.

Like etter holdt Michu på å sende gjestene i ledelsen, men avslutningen fra ti meters hold gikk på feil side av tverrliggeren.

Midtveis i førsteomgangen var Shelvey i negativt fokus igjen. Shelvey sparket Jordon Mutch i magen, men også denne gangen slapp han unna kortstokken til dommeren.

Etter å ha blitt presset bakover av Swansea i store deler av de første 45 minuttene, hevet vertene seg mer og mer utover i omgangen.

Etter 27 minutter tok Craig Bellamy et frispark som gikk via muren og rett på utsiden av krysset bak en utspilt Michel Vorm.

Stang den inn
Vertene åpnet de siste tre kvarterene forrykende, og skapte flere store, gode sjanser etter pause, uten at de klarte å omsette noen av sjansene i scoring.

63 minutter ut i kampen fikk Cardiff belønning for sitt gode spill i andre omgang.

Steven Caulker, som noe uforstående ble solgt fra Tottenham i sommer, steg høyest på en corner, før han stanget inn kampens første scoring på fint vis.

At det var nettopp Caulker som scoret, var nok ekstra surt for Swansea-fansen. Caulker spilte for Swansea for to sesonger siden.

Syv minutter senere kunne det fort ha stått 1-1 på måltavla.

Wilfried Bony kastet seg frem på en heading fra en medspiller, men avslutningen strøk utsiden av stolpen.

Gjestene presset på for utligningsmålet utover i omgangen, men Cardiff var godt organisert bakover på banen og holdt rivalene unna.

I det første tilleggsminuttet ble kampen helsvart for Swansea.

Fraizer Campbell jaget en ball alene med keeper, Vorm. Sistnevnte sparket ned Campbell langt utenfor sekstenmeteren, og fikk helt korrekt rødt kort.

Flere scoringer ble det ikke, og Cardiff kunne juble over tre poeng mot sine erkerivaler.