Gå til sidens hovedinnhold

Stapp golfkøllene i lomma

«Tiger Woods PGA Tour» er blant lanseringsspillene til Nintendos håndholdte konsoll, Nintendo DS. Les anmeldelsen her.

«Tiger Woods» er en spillserie mange liker godt, og det er gode nyheter at Electronic Arts konverterer det populære spillet til DS. De kunne likevel gjort litt mer ut av det.

Nintendo DS har en stor fordel fremfor noen av sine konkurrenter: Den trykkfølsomme skjermen. Grafikken er naturligvis bedre enn Game Boy Advance, men ikke revolusjonerende. Det er derfor merkelig at «Tiger Woods» på DS ikke benytter seg av den spesielle skjermen i høyere grad.

Spillet i seg selv er typisk «Tiger Woods», med en rekke forskjellige moduser, hvor «Legend Tour» utgjør hoveddelen i spillet. Annet nyttig modus er «på farten»-golf av typen 3, 9 eller 18 hull, eller du kan bestemme selv hvor mange hull du vil spille.

Nintendo DS kommer med innebygget trådløs tilkobling, og i «Tiger Woods PGA Tour» kan du spille mot opp til fire andre spillere samtidig. Alle spiller samtidig, så ventingen er heldigvis begrenset til det minimale.

Men tilbake til den trykkfølsomme skjermen. Den øverste skjermen viser spillet i 3D, mens den nederste trykkfølsomme skjermen brukes til kart over banen og til å kontrollere slaget.

Du velger golfkølle ved å trekke skrivestiften i forskjellige avstander fra spilleren, eller du kan bruke «lommecaddyen». Dette fungerer helt utmerket. Når du så har bestemt deg for retning og lengde, bruker du trykkskjermen til å slå ballen ved hjelp av to målere.

Ved å gni den høyre måleren drar du til litt ekstra i svingen, hvis du ønsker det. Med den store måleren i midten foretar du selve slaget. Jo høyere opp på måleren du begynner jo hardere blir slaget. Så skal du bevege skrivestiften i en jevn bevegelse rundt «svingen» i bunn av kurven og opp igjen på andre siden, hvor du kontrollerer nøyaktigheten i slaget. Pass på å ikke gjøre bevegelsen for fort. Hastigheten har ingenting å si for slaget, men kan resultere i at skjermen leser bevegelsen din unøyaktig.

Alt i alt fungerer dette ganske bra, men føles ikke virkelig innovativt. Snarere sitter du igjen med følelsen av at dette var en litt billig løsning.

Når du til slutt havner på greenen og skal putte, kan du i teorien bruke skjermen og skrivestiften til å justere retning og kraft mot hullet, men her er skjermen grovt unøyaktig, og du får mye bedre resultater ved å bruke styrekrysset.

Det er heller ikke mulig å vurdere konturene på greenen på egen hånd, og du er nødt til å følge tipsene til caddyen din. En svært irriterende løsning med tanke på at det er på greenen en skiller klinten fra hveten, og siden caddyen ikke alltid klarer å lese greenen.

Etter hvert som du spiller enkelt-matcher eller begynner på «Legend Tour» får du mer penger i kassa. Disse pengene kan du bruke til å oppgradere spilleren din på ni forskjellige områder, som styrke, flaks, ferdigheter på greenen og så videre.

Alt i alt er «Tiger Woods PGA Tour» er alright spill, men som garantert blir bedre i neste versjon til DS-en. Det er likevel det beste golfspillet du får til en håndholdt konsoll i skrivende øyeblikk.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft