*Nettavisen* Sport.

Stappet banan i buksa og stilte i herreklassen

UTRADISJONELL: Anita Valen har flere ganger gått til ekstreme skritt for å vinne sykkelløp. Bildet er fra sykkel-VM i Verona, da hun ble nummer tre på fellesstarten.

UTRADISJONELL: Anita Valen har flere ganger gått til ekstreme skritt for å vinne sykkelløp. Bildet er fra sykkel-VM i Verona, da hun ble nummer tre på fellesstarten. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Tidligere proffsyklist Anita Valen fra Skien har flere ganger gått til ekstreme skritt for å vinne sykkelløp.

08.03.14 11:31

SKIEN (ta.no): Valen har vært kjent for å ty til utradisjonelle metoder. Som for eksempel da hun skulle være maksimalt forberedt til OL i Beijing i 2008.

- Jeg kalte meg «Antonio Valen» og meldte meg på et herreritt for å sykle med guttene. Sminkeløs, med stram sports-bh og en banan i sykkelbuksa gikk det fint. Selv om bananen forsvant i den første svingen, var det ingen som merket noe, ler hun til Telemarksavisa.

Beautiful day
Et annet eksempel er da hun en gang psyket ut 12-13 «fjellgeiter» over et stort fjell i kvinnenes Tour de France.

- Jeg hang så vidt med i tetgruppa som bare besto av klatrere. Opp et av de tre store fjellene vi skulle over, merket jeg at jeg var helt på felgen. Jeg husker jeg tenkte at «går det mye fortere nå, så er jeg ferdig». Men i stedet for å bare forsøke å henge på gruppen, begynte jeg å synge U2-låten «Beautiful day» så høyt jeg kunne. Det var et signal til de andre rytterne. Det endte med at jeg hang med hele veien inn til mål og spurtslo de andre og vant etappen, forteller Valen.

Bryter grenser
Selv om 45-åringen nå har lagt opp, ligger hun ikke på latsiden. Neste år håper hun blant annet å gjennomføre «verdens hardeste triatlon», Norseman.

- Jeg elsker å pushe meg selv og bryte grenser. Det vil jeg fortsette med helt til kroppen sier stopp, sier Anita Valen.

Les flere saker fra ta.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.