RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STÅR FREM: Dommer Bill Kennedy ble skjelt ut på det groveste. Det førte til en overraskende reaksjon.
STÅR FREM: Dommer Bill Kennedy ble skjelt ut på det groveste. Det førte til en overraskende reaksjon. Foto: Stacy Revere (Afp)

Står frem som homofil etter stjernens homofobiske angrep

Sist oppdatert:
NBA-dommer overrasker alle.

Den erfarne basketdommeren Bill Kennedy ble under en kamp 03. desember skjelt ut på det groveste av Sacramento Kings-stjernen Rajon Rondo.

- Jeg er stolt

Ifølge Yahoo Sports inneholdt hetsen for det meste homofobiske skjellsord, og det skal ut fra kamprapporten ikke ha vært tvil om at de homofobiske ordene var rettet mot Kennedy.

Nå, i en uttalelse i forbindelse med situasjonen, overrasker Kennedy med å komme ut av skapet og være åpen om som homofile legning.

I TRØBBEL: Sacramento Kings Rajon Rondo.

- Jeg er stolt av å være NBA-dommer, og jeg er stolt av å være homofil. Jeg føyer meg i rekken av andre som har kommet ut av skapet, med håp om at det blir et budskap til unge menn og kvinner i sportens verden. Et budskap om at man ikke skal tillate at noen skjemmes for å være den man er, sier Kennedy.

Før helgen ble Rondo, som spiller på Sacramento Kings, suspendert av NBA på grunn av hendelsen.

Rondo har ikke uttalt seg, men NBA-kommisjonær Adam Silver sier følgende om saken:

- Jeg støtter Bill helhjertet i hans beslutning om å leve i stolthet og åpenhet. Denne ligaen har gjort store fremskritt, men vi jobber videre for å sørge for at alle behandles med respekt og verdighet, sier Silver.

Tredje gang

Det er tredje gang en NBA-spiller straffes for homofobiske uttalelser, men Rondo er den første som blir suspendert.

Chicago Bulls-spilleren Joakim Noah ble straffet med en bot på nær en halv million kroner for å ha skjelt ut en supporter, og Kobe Bryant fikk en bot på det dobbelte for å ha gått løs på en dommer med homofobiske skjellsord.

Kennedy er ifølge Yahoo Sports den andre NBA-dommeren som har stått frem som homofil. Violet Palmer kom ut av skapet og giftet seg med partneren Tanya Stine i 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere