Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Står med 14 baklengs på fire kamper

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Hønefoss med stø kurs mot nedrykk.

HAUGESUND - HØNEFOSS 1-0:

2013 har vært et tøft år for Hønefoss i Tippeligaen. Intern uro og mye presseskriverier har tatt fokus bort fra det sportslige i klubben.

Den siste tiden har det heller ikke gått så bra på banen og ringerikelaget hadde tapt de tre siste i ligaen før møtet med Haugesund borte søndag.

De grønne og hvite hadde også sluppet 13 mål på de tre samme kampene, og selvtilliten sto nok ikke i taket for laget som nå ligger på nedrykksplass.

Heller ikke på Haugesund stadion skulle det bli gevinst for Leif Gunnar Smeruds gutter, og dermed begynner det å se svært mørkt ut for Hønefoss.

Takket være en scoring av Christian Gytkjær endte det med 1-0-tap for Hønefoss søndag, og dermed har laget 14 baklengsmål på fire ligakamper.

- Vi har fortsatt tro på at vi skal klare å berge plassen. Vi skal selge oss dyrt, og har tolv cupfinaler igjen, sier hovedtrener Smerud til NTB.

Avgjort tidlig
Det skulle kun gå 12 minutter av søndagens kamp før hjemmelaget kunne juble. Det sørget en altså danske for.

Dødballspesialist Daniel Bamberg slo inn fra høyre. Gytkjær dro seg fri, fikk kontroll på ballen, og satte den på herlig vis forbi Steve Clark i buret.

En klassescoring av dansken, som nå står bokført med syv scoringer i årets utgave av Tippeligaen.

1-0 sto seg også til pause i en omgang der hjemmelaget styrte det meste. Gjesten kunne fort hatt et par baklengs til på vei inn i garderoben for pause.

Tidlig i andre omgang skulle vondt bli verre for Hønefoss. Nykommer Øyvind Hoås fikk sitt andre gule kort for dagen, og måtte tusle i dusjen.

Ti mann på banen
Hoås gikk inn i en duell med Haugesunds Tor Arne Andreassen, og sistnevnte ble liggende nede. Dommer Tore Hansen konfererte med assistenten, før han sendte Hoås av banen.

- Jeg synes jeg blir hardt straffet. Jeg har aldri fått et rødt kort i mitt liv før, sa Hoås. Han følte at han ikke gjorde noe galt, men traff med albuen på vei ned i de to duellene han fikk gult kort for, sier Hoås til NTB.

Dermed ble oppgaven enda tøffere for gjestene som måtte fullføre kampen med ti mann på banen. Gjestene valgte å legge seg kompakt i forsvar.

Etter 59 minutter var vertene nær ved å doble ledelsen, igjen samarbeid mellom Bamberg og Gytkjær, men avslutningen fra dansken gikk like over mål.

Flere mål ble det imidlertid ikke, noe som betyr at Haugesund står med 30 poeng etter 19 kamper, mens Hønefoss sliter i bunnen med sine 16 poeng.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!