RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Står over innesesongen

Sist oppdatert:
Hekkeløperen Christina Vukicevic velger å droppe kommende vinters innendørssesong.

- Alle våre planer i tiden framover går i retning av EM i Barcelona neste sommer. Det er grunnen til at Christina dropper innesesongen. Også for å unngå unødvendige skader, som det alltid er en viss fare for, sier hennes far og trener, Petar Vukicevic, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er første gang i voksen alder Christina Vukicevic gjør et slikt valg. De to siste årene har hun satset for fullt på innesesongen. I 2007 ble den spolert på grunn av sykdom.

Etter fire ukers velfortjent ferie startet 22-åringen fra Ski treningen for 2010-sesongen mandag. Det er vesentlig tidligere enn i fjor, da oppstarten måtte utsettes som følge av den stygge skaden hun pådro seg under trening på Bislett på høstparten.

Utgangspunktet foran kommende vintertreningsperiode er med andre ord et ganske annet enn i fjor. Hun går også løs på treningsarbeidet på et helt annet nivå enn tidligere.

Tredje best i Europa
For etter å ha «stanget» mot 13-sekundersgrensen i hele fjor, løsnet det skikkelig denne sesongen. Da gikk hun fra 13,05 til 12,74.

Det var tredje beste tid i Europa i 2009. Bare VM-firer Derval O’Rourke fra Irland (12,67) og Lucie Skrobakova fra Tsjekkia (12,73) var raskere.

Årets ungdomseuropamester har med andre ord seilt opp som et brennhett (gull)medaljehåp i EM.

- På dette nivået er 31 hundredeler en ganske voldsom framgang, sier treneren, og forklarer den slik:

Bygger videre
- Hun har fått igjen for flere års meget samvittighetsfull trening, stor kontinuitet, tålmodighet og tro på det hun driver med. Dessuten en veldig høy motivasjon, og god evne til å ta ansvar for å få mest mulig ut av det hun driver med. Og ikke minst: Stadig mer rutine, noe av det som kanskje betyr aller mest i hennes øvelse.

Nå skal han og datteren bygge ufortrødent videre på det brede treningsfundamentet.

- Det blir ingen store endringer i treningsopplegget. Christina må bli enda raskere, sterkere og teknisk bedre om hun skal etablere seg i toppen. Nå gjelder det å stabilisere seg på det som var hennes beste nivå i året som gikk, forklarer Petar Vukicevic.

Sesongstart i Qatar?
I tillegg til den daglige hjemlige treningen, planlegger de flere treningsopphold i varmere strøk – først to uker i Portugal i november, så fire-fem uker i Sør-Afrika på nyåret og siden to til i løpet av ettervinteren og våren. Går alt etter planen, blir det sesongstart i Qatar 14. mai.

Konkurranseplanen for 2010 er ennå ikke lagt. Men ifølge Petar vil seks-åtte stevner før EM, som går i slutten av juli, være optimalt.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere