*Nettavisen* Sport.

Start: - Gi pengene til Enerly

Start må trolig ut med over 400.000 kroner i bot og inndragning av billettinntekter etter å ha sluppet inn for mange tilskuere. - Gi pengene til Dagfinn Enerly, er Starts oppfordring til NFF.

22.11.05 18:42

NFF hadde satt et tak på kun 14.000 tilskuere på Kristiansand Stadion denne sesongen, men i den siste serierunden mot Fredrikstad slapp Start inn 15.563 tilskuere. Nå vil NFF gi Start en bot på 100.000 kroner, samt en inndragning av ekstrainntektene for klubben i forbindelse med den økte publikumskapasiteten - som var på 302.434 kroner.

Øremerket veldedighet
Totalt må dermed Start ut med 402.434 kroner. Forbundsstyret signaliserer at beløpet skal gå til et humanitært eller veldedig formål.

Start svarte tirsdag kveld med å be Forbundsstyret gi pengene til Dagfinn Enerly, dersom dommen blir rettskraftig. Enerly pådro seg den svært alvorlige nakkeskaden i siste serierunde - mot nettopp Start.

- Hvis dommen blir rettskraftig i Doms- og sanksjonsutvalget, ber vi NFF gi pengene til Dagfinn Enerly, sier daglig leder i Start, Harald Andersen, i en pressemelding.

- Saken skal nå styrebehandles i Hovedstyret til IK Start, men vi tar til etterretning at innstillingen er som beskrevet. Vi ber NFF gi pengene til Dagfinn dersom dommen blir endelig.

Forbundsstyret bestemmer
Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim, kjente ikke til Starts utspill da TV 2 Nettavisen snakket med ham. Han mener imidlertid at å bruke pengene til økonomisk støtte til Enerly er helt i tråd med Forbundets retningslinjer.

- Forbundsstyret har fattet et vedtak om at penger fra bøter skal gå til gode formål. Det er mange gode formål - og støtte til Dagfinn Enerly er absolutt ett av dem, sier Solheim til TV 2 Nettavisen.

- Vi har ikke tatt stilling til hva pengene skal gå til ennå. Først må dommen bli rettskraftig, så innstiller Forbundsstyret på hva pengene skal gå til når året er omme.

- Men alle er forslagsberttiget, legger han til.

Tidligere har SOS Barnebyer nytt godt av penger fra NFFs bøtekasse.

- Sist fikk Fotballens barneby i Zambia 50.000 kroner. Det ble bygget hjem for 160 foreldreløse barn, og 1800 barn fikk sikret skolegang, forteller Solheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.