Start-leiren reagerte på at dommer Sivert Amland tilsynelatende ga gult kort til feil spiller etter tumulter i cupkampen mellom Kristiansand-klubben og Tromsø.

Kent-Are Antonsen unngikk sitt andre gule kort og dermed utvisning. Tromsø vant senere kampen etter straffesparkkonkurranse, og tok seg videre til NM-kvartfinale.

«Etter en nøye vurdering av den tilgjengelige informasjonen, bevismaterialet og samtaler med kampdelegater og fagfolk har vi i ettermiddag konkludert med at vi ikke legger inn en protest.», starter uttalelsen fra klubben.

Og fortsetter:

«Selv om det etter vår vurdering utvilsomt ble gjort en feil som kan ha påvirket kamputfallet, ønsker vi som klubb å ta med oss den gode prestasjonen av vårt lag og heller rettet blikket fremover. Klubben er ekstremt stolt av lagets innsats og prestasjon, og måten de responderer på etter vi blir redusert til en mann mindre.»

Start-spiller Alagie Sanyang ble tildelt det røde korte etter å ha sparket veteran Ruben Yttergård Jenssen, men bortelaget fikk fortsette kampen med elleve mann.

«NFFs regelverk åpner for å levere protest i slike tilfeller som vi opplevde i går. Det er bra at den muligheten finnes. Vi har stor respekt for dommerens jobb, og forstår at alle involvert i en fotballkamp gjør feil. Men vi skulle gjerne hatt andre arenaer som er mindre dramatiske der vi kan få en dialog med dommerne om kontroversielle avgjørelser og det vi mener kan være feil av betydning. Vi håper vi kan få en konstruktiv diskusjon om dette fremover – med sikte på en enda bedre gjennomføring av kampene i den sesongen vi nå skal inn i.»