Gå til sidens hovedinnhold

Start - best på børs

Det er nærmest dødt løp mellom Start og Vålerenga på tabellen. Men på spillerbørsen er Start best.

Det er bare ett mål som skiller Start og Vålerenga i toppen av eliteserietabellen.

Etter 25 serierunder har begge lag skrapt sammen 45 poeng. Start har ett mål bedre målforskjell.

Også på TV 2 Nettavisens spillerbørs er Start en liten nesetipp foran sine rivaler fra hovedstaden.

Ser en spiller for spiller når en setter opp de beste på hver spilleplass for begge lag, er Start bedre på åtte av elleve spilleplasser.

Bare keeper Arni Gautur Arason, høyreback Kjetil Wæhler og spiss Steffen Iversen kommer bedre ut enn sin rival på motsatt banehalvdel.

Men totalt sett, er Start i snitt 0,1 poeng bedre enn Vålerenga.

Vi har sammenlignet spillerne, spilleplass for spilleplass. I og med Start spiller 4-3-3, mens Vålerenga har variert mye. Stort sett har 4-4-1-1 vært formasjonen for Kjetil Rekdal.

KEEPER:
Arni Gautur Arason - Vålerenga 5,20
Rune Nilssen - Start 4,60
Arni Gautur Arason blir muligens mannen som koster Vålerenga seriegullet med sin tabbe mot Rosenborg. Men sesongen sett under ett, har islendingen vært strålende. Han har reddet mange poeng for Vålerenga i år. Mange mente at keeperplassen var Starts svakhet før sesongen, men Rune Nilssen har imponert, selv om han ikke har vært en matchvinner som Arason.

HØYREBACK:
Kjetil Wæhler - Vålerenga 4,86
Steinar Pedersen - Start 4,68
Kjetil Wæhler har får det meste spilt midtstopper i et VIF-forsvar som har vekslet mellom å være fire og tre mann denne sesongen. Men han har også bekledd høyrebackplassen med suksess. Har fart og muskler. Steinar Pedersen er den eneste i Starts backrekke som ikke har vært inne i Åge Hareides landslagsvarme denne sesongen. Men veteranen har vært stødig og har bidratt en del fremover også.

MIDTSTOPPER:
Atle Roar Håland - Start 5,00
André Muri - Vålerenga 4,57
Start-kaptein Atle Roar Håland har vært dirigenten i kristiansandernes bakre rekker denne sesongen. En spillende stopper som alltid ser ut til å holde hodet kaldt. André Muri har vært den som har fått mest tillit i Vålerengas midtforsvar denne sesongen. Den tidligere Stabæk-spilleren har gjort den høyre midtstopperplassen sin, mens Ronny Johnsen og Kjetil Wæhler stort sett har vekslet på plassen ved siden av.

MIDTSTOPPER:
Bård Borgersen - Start 5,20
Ronny Johnsen - Vålerenga 5,00
Bård Borgersen er tilbake i eliteserien og har gjort et comeback med bravur. Kontant og stabil defensivt, og har bidratt med fire scoringer offensivt. Fortjent tilbake i landslagsdiskusjon. Ronny Johnsen er også tilbake i norsk fotball etter en årrekke utenfor landets grenser. Har fortsatt farten og spilleforståelsen.

VENSTREBACK:
Marius Johnsen - Start 4,96
Freddy dos Santos - Vålerenga 4,57
Marius Johnsen er en av Starts mange kometer denne sesongen. Den tidligere venstrevingen har gjort stor suksess på backen. Det er først og fremst de offensive egenskapene som har gitt ham sjansen på landslaget. Som venstreback er han toppscorer for Start i eliteserien med åtte mål. Freddy dos Santos har stort sett bekledd venstrebacken etter at kaptein Tom Henning Hovi ble skadet tidlig i sesongen. Har gjort en sesong på det jevne.

DEFENSIV MIDTBANE:
Johannes Hardarsson - Start 4,75
Amund Skiri - Vålerenga 4,62
Da Start hentet inn Alex Nyarko i vår, var det få som trodde Johannes Hardarsson skulle få noe særlig spilletid. Men den islandska grovarbeideren henviste den tidligere Everton-spilleren til benken, og vips forsvant Nyarko fra Norge. Amund Skiri kom fra Aalesund som midtstopper, men Kjetil Rekdal omskolerte ham med suksess til midtbaneanker. Spesielt på bortebane ble Skiri brukt i en rolle foran midtstopperne.

HØYRE INDRELØPER:
Fredrik Strømstad - Start 5,43
Christian Grindheim - Vålerenga 5,36
Fredrik Strømstad er en annen av Starts kometer. Den småvokste midtbaneterrieren løper og løper. Har en enorm arbeidskapasitet, men er også god med ballen i beina. Fikk sin landslagsdebut mot Hviterussland, og det blir nok ikke den siste. Christian Grindheim er Vålerengas gjennombruddsmann denne sesongen. Kom fra FK Haugesund og tok VIF-midtbanen med storm. Har vært en av Engas klart beste spillere.

VENSTRE INDRELØPER:
Kristofer Hæstad - Start 5,19
Ardian Gashi - Vålerenga 5,15
Kristofer Hæstad var den første av Starts unggutter som fikk sjansen av Åge Hareide i år. Har vist at han duger like godt mot italienske superstjerner som mot eliteseriespillere. I likhet med Strømstad har han en arbeidskapasitet av en annen verden. Spiller med enorm aggresivitet. Ardian Gashi slet litt i starten av sesongen. Domfellelse for råkjøring hang i luften over ham. Etter hvert løsnet det for ilderen på VIFs midtbane. Har vært viktig mot slutten av sesongen. Er en nøkkelspiller i kontringsspillet til Vålerenga.

HØYRE FLANKE:
Alex Valencia - Start 5,60
Morten Berre - Vålerenga 4,88
Alex Valencia har hatt en eventyrlig sesong og ligger an til å bli årets spiller i eliteserien. Det tidligere Brann-vrakgodset har spilt seg tilbake i landslagsvarmen. Med seks scoringer og tolv assist, er han bare bak Branns Robbie WInters i poengligaen. Er den som har servert flest målgivende pasninger i serien. Morten Berre åpnet sesongen med en sinnsyk scoringsform. Scoret ni mål på de tolv første kampene, siden den gang har han ikke funnet veien til nettmaskene.

SPISS:
Steffen Iversen - Vålerenga 5,40
Todi Jónsson - Start 4,88
Steffen Iversen har vært oppspillspunktet i Vålerenga-angrepet, og ingen er bedre i Norge i den rollen. Har slitt litt med å få ballen mellom stengene. Bare fire spillemål har vært i underkant. Men landslagsspissen har spillemessig vært tilbake der han var da han dro til Tottenham. Forsvinner nok til utlandet igjen til høsten. Todí Jónsson henviste Bala Garba til benken da han kom fra FC København i sommer. Imponerte med tre mål mot Rosenborg. Har fungert som murbrekker på topp i høst.

VENSTRE FLANKE:
Stefan Bärlin - Start 4,93
Daniel Fredheim Holm - Vålerenga 4,77
Stefan Bärlin har byttet på plassen med Jon Midtun Lie i år. Svensken kom til Start som måljeger. Har kanskje ikke levd opp til dette ryktet, men har scoret seks mål. Har stor fart og i oppgjøret med gullrival Vålerenga herjet han med Amund Skiri. Daniel Fredheim Holm har egentlig vært best de få gangene han har fått sjansen som spiss. Men det er på venstrevingen han stort sett har måttet finne seg til rette. Er Vålerengas flinkeste pasningslegger. Sammen med Morten Berre har han flest assist med fem.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris