*Nettavisen* Sport.

Start-brasse kan bli kastet ut

UDI vil ha dokumentasjon på at Starts Bruno «Rato» Silva oppfyller kriteriene for å få arbeidstillatelse.

09.03.07 09:48

Det ble sambastemning i Kristiansand da Start-trener Stig Inge Bjørnebye kom hjem med duoen Ygor og Bruno Silva.

Spilt på nivå tre
Ygor var kaptein på storlaget Vasco da Gama, og Start vil ha få problemer med å overbevise Utlendingsdirektoratet om at han oppfyller kravene til oppholds- og arbeidstillatelse.

Verre er det for hans landsmann. Bruno Silva, som har kunstnernavnet Rato (rotte), spilte på nivå tre i Brasil og er et totalt ubeskrevet blad.

20-åringen har startet på benken i sine to treningskamper for Start. For å få godkjenning hos UDI, bør han være en spiller som går rett inn i startoppstillingen.

- Jeg hadde gjerne sett at Stig Inge Bjørnebye hadde satt ham inn i førsteelleveren, sier sportslig leder Trond Are Gjone til VG.

Optimistisk
Norges Fotballforbund behandler søknadene om arbeidstillatelse før de sendes videre til UDI med deres anbefaling. Men dersom det er tvil om spilleren oppfyller disse kriteriene, så vil ikke NFF sende denne anbefalingen.

Generalsekretær Karen Espelund opplyser at det er viktig for NFF å ha troverdighet overfor UDI.

Til tross for manglende dokumentasjon, er Start optimster med tanke på Bruno «Rato» Silva.

- Bruno har vært på landslagssamling for U20 i Brasil og skal være aktuell for Brasils U23-tropp til OL. At han spilte i Rio-serien skyldes at klubben måtte trekke seg fra 1. divisjon på grunn av dårlig økonomi, hevder Gjone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.