RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start-brassenes snøsjokk

Starts brasilianske nyervervelser fikk vist de kunne spille fotball. Men de er skeptiske til å reise opp til Sørlandets vinterkaos.

LA MANGA (Nettavisen): Selv om de ikke fikk viste seg frem så altfor mye på sin første trening sammen med resten av Start-laget, så var den generelle holdningen i spillergruppa at både midtstopper Ygor (Marciel Santiago) og spissen Bruno (Rato Silva) var gode spillere som ville forsterke Kristiansands-laget.

- Ygor har en god pasningsfot og virker som en meget klok spiller, mens Bruno virker veldig rask, er David Nielsens umiddelbare kommentarer etter brassenes første Start-økt.

- Snøen må bort
Men det er med fotballsko, og ikke truger, som er det mest passende skotøyet på Sør Arena for tiden.

- Jeg håper den forsvinner fort, sier Ygor, og illustrerer med to fingrer at han tror det er et par, tre centimeter med snø i Kristiansand akkurat nå. Når Nettavisen forteller at det nok mer er snakk om meter enn centimeter, blir midtstopperen hoderystende.

- Nei, nei, den må bort, sier han sjokkert.

Imponert over Starts samspill
Sjokkert er han ikke etter å ha vært igjennom sin første trening med sine nye lagkamerater. Han mener Start-spillerne holder et høyt nivå.

- Det er et bra nivå på hele laget, og jeg ser at spillerne er samspilte.

- Vi må jobbe hardt for å komme inn i laget, mener den landslagsaktuelle 22-åringen.

Men da mener han ikke bare sportslig. Start har ansatt Oddbjørn Jortveit for å ta seg av tolking og integrering, og spillerne er nå i gang med et engelskkurs.

- Vi vil gjerne bli en del av miljøet her, understreker Ygor, som går rett inn på stopperplassen i tirsdagens kamp på La Manga mot Stabæk.

Starter mot Stabæk
Tross kun én trening felles med laget, mener Stig Inge Bjørnebye det er forsvarlig å kaste den kraftige brasilianeren inn med en gang.

- I den posisjonen kreves det ikke at du kjenner systemet vårt så godt. Bruno (den andre brasilianeren, red. anm.) starter på benken, og er tjent med å se hvordan vi bygger opp spillet vårt og tenker systemet.

- Men han kan fort få et innhopp, legger Start-treneren til.

Og den 20-årige spissen tar det ikke så tungt at han må starte på benken i sin første kamp for de gulkledde.

- Det er store forskjeller på måten vi spiller på her, fra det jeg er vant med. Vi bruker å holde mye mer på ballen, i Brasil, poengterer unggutten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere