Start cupmestere etter målshow

Start vant mot Rosenborg og ble mestre i junior-NM på Lerkendal lørdag. I midten kaptein Morten Irgens med pokalen.

Start vant mot Rosenborg og ble mestre i junior-NM på Lerkendal lørdag. I midten kaptein Morten Irgens med pokalen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Rosenborg klarte ikke å forsvare Norgesmester-tittelen for juniorer.

05.11.06 12:42

Rosenborg - Start 2-4 (1-2): Både Rosenborgs og Starts juniorspillere viste at de er morgendagens Tippeligaspillere med spill og mål imponerer hvem som helst.

Perle
Allerede i det 8. minutt viste Starts Morten Benestad hvordan fotball skal spilles da han rett utenfor 16-meteren, med ryggen mot mål, dempet ballen på brystet, vendte seg og fyrte av rett i krysset med venstrefoten. Praktmål nummer en for kvelden. Magnus Mikkelsen økte til 2-0 på en corner etter 13 minutter.

Brant straffe
Etter 32 minutter var det igjen duket for et mål av klasse. Rosenborgs kaptein, Sivert Lund, viste at hjemmelaget ikke skulle gi seg lett på Lerkendal da han fyrte av fra 18-19 meters hold. Med hard ytterskru sneik ballen seg fint inn under tverrliggeren i motsatt hjørne. Praktmål nummer to. Samme Lund brant et straffespark like etter, etter at Michael Jamtfall ble felt.

Midt i 2. omgang fikk Jamtfall sjansen til å utlikne på egenhånd. Etter mye klabb og babb inne i feltet fikk Jamtfall tid nok til å lade skuddfoten og sette inn 2-2.

Minuttet senere var det tid for kampens 3. klassemål. Etter et fantastisk forarbeid på høyreflanken av 1-0-målscorer Benestad, kunne Magnus Mikkelsen enkelt prikke inn 3-2 i et nesten helt åpent mål. Praktmål nummer tre.

Avgjørelsen
Fem minutter før full tid var det Aram Khalili sin tur til å score et praktmål. Et fremspill over Rosenborgs forsvarsfirer var det den lynraske spissen trengte. På nydelig vis, og fra drøyt 20 meters hold, lobbet han ballen over en Amarasingham på halvdistanse. Praktmål nummer fire.

Rosenborg-stjernen Per Ciljan Skjelbred hadde en kjempesjanse til å redusere i det 89. minutt, da han headet ballen i tverrliggeren, bak en utspilt keeper Rudi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag