Gå til sidens hovedinnhold

Start gjør som Bjørgen

Med ni treningsøkter i uken og ti økter med egentrening i juleferien, skal Start bli enda bedre.

Årets sølvvinner kjører på før Royal League-debuten mot Hammarby i Skien kommende torsdag. Neste søndag møter sørlendingene seriemester Vålerenga på Ullevaal.

- Vi deltar for å vinne hver kamp, men kan ikke være i toppform 12 måneder i året. Akkurat nå har vi tøffe treningsperioder, for et sted må vi legge inn grunntrening også, sier Start-trener Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Denne uken har spillerne vært gjennom ni økter, og etter den siste Royal League-matchen mot Vålerenga den 11. desember får de en uke fri. I ferien venter ti ukentlige egentreningsøkter frem til 9. januar.

- Det er ikke om å gjøre å trene mest, men å trene best. Og vi er mer opptatt av å bli et best mulig fotballag, sier Nordlie.

Den tidligere Sandefjord-, Vålerenga- og Odd-sjefen forteller at han aldri har trent et lag så mye.

- Dette er på høyde med Marit Bjørgen, blir jeg fortalt. Vi legger ned vel 800 timer i år, men gjør ikke dette for å få et så høyt oksygenopptak som mulig. Vi gjør dette for å legge grunnlaget for å trene to til fire timer per dag fra januar. Og vi har ikke trent kondisjon uten ball så langt i år, så vi prøver å gjøre dette så lystbetont som mulig.

- Kan Start overraske og slåss om gull i Royal League også?

- Jeg har ikke peiling, men hvorfor ikke? Jeg ser jo at to av spillerne våre kan dominere en omgang mot Tsjekkia.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken