RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start imponerer Eggen

Sist oppdatert:
«Lag som vinn', dæm vinn',» er en av Nils Arne Eggens læresetninger. Nå er trenerguruen enig i at beskrivelsen passer best på Start.

- Dæm e’ god, sier Nils Arne Eggen til TV 2 Nettavisen. Noen timer før Rosenborgs skjebnekamp mot Vålerenga innrømmer trenerkonsulenten på Lerkendal at han er imponert over de gulsorte fra det blide sørland.

I går sikret Start-guttene igjen tre poeng i sluttminuttene, denne gangen på Bodø/Glimts bekostning.

- Asså, jeg har sett dem for lite til å si så mye om Start. Da vi slo dem 3-0, spilte de som et juniorlag. Men ellers har de vært imponerende. Å vinne mot Bodø/Glimt er sterkt, for Glimt er ikke noe dårlig lag, poengterer Eggen.

- Stor fallhøyde
Selv trente han Moss direkte fra opprykk til seriegull i 1987. Nå ser han ikke bort ifra at Tom Nordlie kan kopiere bragden.

- Fortsetter de å vinne, så vinner de, slår Eggen fast.

En påstand som vanskelig lar seg bestride all den tid sørlendingene leder serien med seks poeng én kamp før halvspilt serie.

Trenerlegenden fra Orkdal tillater seg imidlertid å minne om at det er noen kamper igjen å spille før medaljene deles ut.

- Asså, nå må ikke dere i media hausse opp Start altfor mye. Da blir fallhøyden så mye større, vet du. De har ikke vunnet noe ennå.

- Flink trener
- Hvordan vurderer du Tom Nordlies jobb?

- Tom er en flink trener, men det er mange av dem. Det er vanskelig for meg å vurdere hans jobb. Jeg vet for lite om det. Men treneren er en del av en prestasjonsgruppe, og gruppa har utvilsomt prestert bra.

- Hvorfor er Start så gode?

- Nå har jeg aldri brukt å uttale meg om andre lag, men det er klart at de må ha en god kjemi i laget. Spillere som utfyller hverandre. De har vært jevne og stabile, mer stabile enn jeg hadde trodd.

Tror alltid på RBK
I kveld spiller Nils Arne Eggen som vanlig en birolle når Rosenborg tar imot Vålerenga på Lerkendal. Den kampen bør Rosenborg vinne for å ha noe i nærheten av kontakt med topplaget.

Med seier er RBK ni poeng bak Start – med tap hele tolv.

- Vi bør vinne. Men vi kan ikke tenke på andre enn oss sjøl. Vi må bli mer stabile og ta kamp for kamp.

- Hvordan går det mot Vålerenga?

- Jeg tror alltid at Rosenborg vinner. Det tror jeg selvfølgelig i dag også.

TV 2 Nettavisen følger Rosenborg-Vålerenga direkte fra kl. 19.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere