Gå til sidens hovedinnhold

Start om Rekdal-saken: - Vi kan ikke si noe

Treneren selv sier han er sjokkert over avgjørelsen.

Torsdag ble det kjent at Kjetil Rekdal var ferdig som trener i Start. I en pressemelding sto det at Rekdal var fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben.

Det skal være snakk om en personalsak mot den erfarne treneren.

Senere torsdag ble det avholdt pressekonferanse rundt saken, der det ble klargjort nærmere rundt den dramatiske avgjørelsen som kommer rett før seriestart.

Der leste Monica B. Grimstad opp pressemeldingen, som allerede var kjent.

Overfor NRK ønsker hun ikke å utdype spesielt mye.

- Jeg kan dessverre ikke si noe. Dette er som sagt en personalsak. Kjetil har krav på å bli hørt i denne saken, som vi skal behandle i henhold til gjeldene regler, sier hun.

- Nå skal vi i samtaler og fatte en konklusjon. Forhåpentligvis skjer det raskt. Vi skal bruke den tiden vi trenger, sier hun til Fædrelandsvennen.

Lokalavisen Færelandsvennen skrev at avgjørelsen skal skyldes Rekdals fokus den siste tiden og at dte skal ha kommet klager fra trenerapparatet etter klubbens treningsopphold på Marbella i Spania denne vinteren.

Kjetil Rekdal sier han er sjokkert og overrasket å bli fristilt av Start og at det er opprettet personalsak mot ham.

- Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg frem til klubben i dag publiserte sin pressemelding, skriver Rekdal i en pressemelding.

- Jeg ber om forståelse og respekt for at jeg inntil videre verken kan eller vil kommentere dette ytterligere. Jeg er både sjokkert og svært overrasket.

Trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede laget i tiden fremover. Operativ sportslig leder Atle Roar Håland vil også inngå som en del av teamet rundt A-laget.

Les også

Start oppretter sak mot Kjetil Rekdal

Kommentarer til denne saken