Gå til sidens hovedinnhold

Start oppretter sak mot Kjetil Rekdal

Pågående personalsak.

Start har torsdag informert Kjetil Rekdal (50) om at han er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben som følge av en pågående personalsak.

Det opplyser Start i en pressemelding.

- Hva betyr dette konkret for Rekdal?

- Det betyr at han ikke skal lede klubben mens den pågående personalsaken behandles, sier Starts mediesjef Ole Sørensen til Nettavisen.

Kjetil Rekdal sier han er sjokkert og overrasket å bli fristilt av Start og at det er opprettet personalsak mot ham.

- Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg frem til klubben i dag publiserte sin pressemelding, skriver Rekdal i en pressemelding.

Les også

- Jeg er en av få i verden

Senere torsdag ble det avholdt pressekonferanse rundt saken, der det ble klargjort nærmere rundt den dramatiske avgjørelsen som kommer rett før seriestart.

Der leste Monica B. Grimstad opp pressemeldingen, som allerede var kjent.

Overfor NRK ønsker hun ikke å utdype spesielt mye.

- Jeg kan dessverre ikke si noe. Dette er som sagt en personalsak. Kjetil har krav på å bli hørt i denne saken, som vi skal behandle i henhold til gjeldene regler, sier hun.

Les også

Start om Rekdal-saken: - Vi kan ikke si noe

Start rykket ned

Etter det Nettavisen erfarer, har Rekdal i lengre tid vært i konflikt med ledelsen i Start.

Han fikk jobben i Start i juni 2018 og har kontrakt frem til 2020.

Start lå dårlig an i Eliteserien da Rekdal overtok, og han klarte ikke å bidra til å forhindre at de rykket ned til OBOS-ligaen, på nest øverste nivå. Om to dager serieåpner Start mot Aalesund på hjemmebane.

Les også

Kjetil Rekdal fortvilte over Start: - Han var rasende

Styreleder møter pressen klokken 11.15

Mediesjef Sørensen opplyser at styreleder Christopher Langeland i Start besvarer alle øvrige spørsmål klokken 11.15.

Trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen kommer til å lede laget fremover, med operativ sportslig leder Atle Roar Håland som en del av teamet rundt A-laget.

Start opplyser videre at verken spillere eller andre ansatte i klubben kommer til å være tilgjengelige for media i dag.

- Utrolig overraskende

Nettavisen har snakket med fotballekspert i TV 2, Jesper Mathisen, som selv har lang fartstid i klubben.

Mathisen var tilknyttet klubben gjennom hele sin aktive karriere, og har også vært tett på Start-miljøet som fotballekspert.

Les også

Rekdal raser mot Fagermo: - Forkastelig!


- Dette var utrolig overraskende for spillere og alle i klubben. Det er tross alt bare to dager til serieåpning, og en veldig viktig kamp mot Aalesund, sier fotballekspert i TV 2, Jesper Mathisen, til Nettavisen.

Han tror dette må ha pågått en stund:

- Uten at jeg vet nøyaktig hva som er foregått, så må noe ha foregått en viss stund. Og så har det kanskje blitt nok for Start, det er enkelt å se, sier Mathisen.

Kniksens hederspris

Kjetil Rekdal har så langt ikke besvart Nettavisens henvendelse.

I slutten av november i fjor ble han tildelt Kniksens hederspris under Fotballfesten på Ullevaal Stadion. Rekdal har hatt en lang og innholdsrik fotballkarriere, både på klubb- og landslagsnivå. Han har også vunnet cup- og seriegull som trener med Aalesund og Vålerenga.

Kommentarer til denne saken