RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start sikret plassen

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Jesper Mathisen banket inn målet som sikret ny Tippeliga-kontrakt.

START - LILLESTRØM 1-0

Frisparket fra den høyreiste Start-spilleren snek seg først under muren, og deretter forbi Kenneth Udjus i LSK-buret. Et godt plassert frispark, som fikk Start-publikummet i gang. Det var kun hans andre scoring for året – men til gjengjeld svært viktig.

- Dette betyr alt – vår eksistens i eliteserien. Når man lå sånn an som vi gjorde i sommer, så er det imponerende det vi har gjort. To av de bak oss vinner, så det var tøft og nervepirrende. Men all ære til gutta. Jeg er stolt av samtlige, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

- Jeg tar selvkritikk på vegne av laget for dårlig mur på det frisparket, sa LSK-kaptein Frode Kippe i pausen.

Underholdende
Selv om Mathisens tidlige scoring på kunstgresset i Kristiansand ble kampens eneste, hadde begge lag store muligheter til å høyne tallet på scoringstavla. Men verken Petter Vaagan Moen, Torstein Helstad, Espen Hoff eller noen andre klarte å få ballen i nettet.

Nærmest var kanskje nettopp Hoff. Med ni minutter igjen å spille, vendte han opp i LSK-feltet, men avslutningen gikk midt på keeper.

Gjestene fra Romerike hadde også flere nestensjanser i sluttminuttene. Det ville seg likevel ikke.

- Vi kommer oss bedre utover i annen omgang og har et trykk på slutten, som bør resultere i en scoring, sa LSK-trener Magnus Haglund til C More.

Må stå over
For LSK hadde ikke søndagens kamp stort å si for tabellsituasjonen. Start hadde også halvannen fot plassert i neste års eliteserie, men sikret plassen med Mathisens avgjørende scoring.

- Fantastisk å få det målet. Jesper har den spisskompetansen. Han gjorde det i første seriekamp og nå, så det skjer ikke så ofte. Han har et vanvittig tilslag, sa Mjelde.

Skuffende var det kanskje likevel for Vaagan Moen, Bjørn Helge Riise (begge LSK) og Solomon Owello. I løpet av et par minutter i annen omgang pådro alle seg gult kort – noe som betyr at de må stå over siste serierunde neste helg.

- Så ikke bra ut
Om LSK må klare seg uten keeper Kenneth Udjus i møtet med Rosenborg hjemme neste helg er usikkert. Han ble byttet ut i annen omgang med en skade. Arnold Origi tok plassen mellom stengene.

Starts Glenn Andersen gikk også i bakken i siste spilleminutt. Start-forsvareren gikk av banen på egne bein, men så ut til å ha svært vondt.

- Det så ikke bra ut, for det var mye blod. Men rapportene sier at det går bra. Det er ikke kjekt med en hodeskade, sa Mjelde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere