Henrik Skogvold har vært en åpenbaring for Sindre Tjelmelands menn, etter at 18-åringen kom på lån til IK Start for i overkant av én måned siden.

Skader i troppen gjorde at Magni Fannberg måtte ut på jakt, og fant gull gjennom NFFs nasjonale utlånsordning for spillere mellom 18 og 22 år.

Utlånsordningen sier at begge lag kan avbryte lånet med 24 timers varsel. Nå hentes han altså tilbake til Lillestrøm.

Dette gjorde Skogvold i sin debut for Start mot Bryne:

Skogvold: – Ble litt paff

Spissen er toppscorer i Obos-ligaen med seks mål, og har vært en av lagets viktigste spillere fra dag én.

– Jeg vil gjerne takke trenerteamet i Start som har vært veldig, veldig flinke, og har gitt meg bra coaching og individuell oppfølging. Så har jeg fått spilletid, da. Jeg merket at jeg trengte det, og føler at jeg har vokst veldig med det, sier spilleren selv til Lillestrøms hjemmesider.

Og forteller at det kom overraskende på da telefonen ringte torsdag kveld:

– Jeg ble litt paff med en gang, men så tenkte jeg at jeg skal tilbake til det stedet der jeg trives aller best og til en garderobe som jeg har savnet. Jeg har jo lyst til å bidra i større grad enn tidligere, og er klar for det allerede mot Stabæk.

Det er skadeproblemer i LSK-troppen som gjør at de nå velger å få spisstalentet tilbake.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan Henrik har utviklet seg, og ønsker også å rose Start for veldig godt samarbeid og oppfølging. Men skadesituasjonen i troppen vår nå gjør at det er riktig for oss å hente Henrik tilbake. Vi får hjem en spiller med masse selvtillit og erfaring som gjør at han skal konkurrere om spilletid i LSK. Han er med i troppen mot Stabæk på søndag, sier sportssjef Simon Mesfin.

Klubben visste det kunne skje

Skogvold ble hentet i utgangspunktet som en nødløsning, etter at Jack Lahne måtte forlate banen mot Kristiansund med en avrevet akillessene.

Men spissen utviklet seg fort til å bli mye mer enn en nødløsning.

– Gjennom hele Henriks opphold hos oss har vi hatt en god dialog med Lillestrøm rundt Henriks situasjon, sier Starts sportssjef Magni Fannberg til klubbens hjemmeside og fortsetter:

– Vi er veldig fornøyde med Henriks bidrag hos oss. Vi skulle selvfølgelig ønske at han ble hos oss lenger, men vi har hele tiden visst om at dette kan skje, og hele veien samarbeidet godt med Lillestrøm.