*Nettavisen* Sport.

Start-stjerner skuffet Milan

Milans sjefsspeider Cesare Maldini ble skufffet over innsatsen til Start-spillerne i mandagens kamp mot Brann.

20.09.05 17:19

Den tidligere italienske landslagssjefen Cesare Maldini satt ringside på Brann Stadion mandag kveld. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer var dette blant annet for å se nærmere på Starts Kristofer Hæstad og Marius Johnsen.

Maldini er sjefsspeider i den italienske storklubben og har 15 speidere under seg. Han håpet å finne passende spillere som kunne være aktuelle for AC Milan i fremtiden.

Men Maldini reiste skuffet hjem til Italia.

- For å si det rått og brutalt; Maldini ble svært skuffet over Start-spillerne. Planen var at AC Milan skulle se dem i aksjon en siste gang mot Vålerenga i helgen. Etter at han har avgitt sin rapport, tar de en avgjørelse på om de tar turen til Norge igjen, forteller den tidligere Milan-proffen Per Bredesen til TV 2 Nettavisen.

- Må spille godt
Bredesen så kampen sammen med den mektige Milan-sjefen og er også blant dem som har anbefalt Serie A-klubben å ta en nærmere kikk på potensielle spillere hos Start.

- Den dagen en person av Maldinis kaliber kommer for å se dem spille, må de spille godt og overbevise. Men mot Brann spilte både Johnsen og Hæstad veldig dårlig, kommenterer Bredesen.

- Mitt inntrykk er at Maldini mener Johnsen og Hæstad ikke var gode nok til å ta skrittet videre foreløpig. De trenger mer erfaring og rutine, mener Bredesen.

AC Milan har sett Start-spillerne i aksjon tidligere, blant annet i kampopptak.

- Men samtidig har nok Maldini forståelse for at aktuelle spillere ikke kan være på topp til enhver tid, understreker han.

Skuffet Hæstad
Kristofer Hæstad er klar over at han har prestert langt bedre enn det han gjorde i 0-1-tapet for Brann. Rødtrøyene fra Bergen rundspilte i perioder et tafatt Start-mannskap, og sørlendingene var heldige som slapp med bare 0-1 i bagasjen.

- Det gikk ikke min vei mot Brann. Midtbanen ble løpende for mye i mellom. Jeg er overhodet ikke fornøyd med min egen innsats, sa Hæstad til TV 2 Nettavisen etter kampen i går kveld.

- Hva tenker du om at AC Milan satt på tribunen?

- Jeg tenker ikke på at det sitter folk på tribunen for å finsikte meg. Målet mitt er å prestere bra, uansett, hevder Hæstad.

Tenker ikke på utlandet
Marius Johnsen ser fremover, og lover at Start skal reise seg i toppkampen mot Vålerenga kommende helg.

- Jeg føler vi hadde bra tenning før kampen og hang bra med det første kvarteret. Etter det overtar Brann fullstendig. Det lykkes oss ikke å få satt ut Martin Andresen av kampen. Nå er det er bare å jobbe videre og fokusere på de gode kampene vi har spilt tidligere, slår Johnsen fast.

I likhet med lagkamerat Hæstad tenker heller ikke venstrebacken mye på den påståtte interessen fra utlandet.

- Det tenker jeg ikke mye på, men de fikk helt sikkert få svar etter denne kampen, mener han.

Imponert over Brann
Per Bredesen ble mektig imponert over Brann.

- Start skuffet stort over hele linjen, men Brann overrasket voldsomt. Hadde de spilt som mot Start hele sesongen, hadde de uten tvil vært en gullkandidat, slår Bredesen fast.

- Noterte AC Milan noen av Brann-spillerne på listen?

- Nei, det gjorde de ikke, svarer Bredesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag