Avtalen om de neste stegene i smittevernprotokollen, og en ny tariffavtale er samtidig i boks.

1. august blir det etter alt å dømme kamp igjen for Mats Zuccarello og Minnesota Wild. Det skjer mot Vancouver Canucks i omspillsrunden om de siste ti plassene i det ordinære NHL-sluttspillet, og mest sannsynlig på nøytral is i Canada.

Tirsdag bekreftet NHL at alt er klart for implementering av fase tre og fire i virusprotokollen. Den førstnevnte fasen innebærer at spillerne får returnere til full trening 13. juli, før de begynner på fase fire, nemlig oppstart av sesongen.

Les også: Ble stoppet av politiet. Nå vekker video av opptrinnet oppsikt: -Horribelt

Ligaledelsen og spillerforeningen er også enige om en fireårig forlengelse av ligaens tariffavtale, som nå varer ut 2025/26-sesongen.

26. juli ankommer lagene de to byene som skal være verstkap for sluttspillsrundene i henholdsvis Eastern- og Western Conference.

Det meste tyder på at kampene blir lagt til de canadiske byene Toronto og Edmonton. Der skal det som blir et utvidet NHL-sluttspill gjennomføres, fra og med 1. august.

Les også: Barcelona-boss med brannfakkel: Mener VAR favoriserer Real Madrid

I fase fire vil lagene bli plassert i såkalte «sikre soner». De omfatter hoteller, restauranter, treningslokaler og arenaene der kampene vil bli spilt. Alle som befinner seg i en «sikker sone» vil bli virustestet daglig. Det vil også bli foretatt sjekk av spillernes kroppstemperatur og mulige symptomer.

De sju dårligste lagene i NHL er ikke med til sluttspillet i Toronto og Edmonton, men de øvrige 24 lagene, inkludert Mats Zuccarellos arbeidsgiver Minnesota Wild, er kvalifisert til det utvidede .

(©NTB)