Gå til sidens hovedinnhold

-Starten på et herredømme

Jupp Heynckes skryter og mener neste storsignering er nær.

FC BAYERN - STUTTGART 3-2:

Med cupfinaleseier 3-2 over Stuttgart skrev Bayern München historie som første lag med seier i mesterligaen, Bundesligaen og den tyske cupen i en og samme sesong.

2013-utgaven av laget fra den sørtyske byen sikret seg legendestatus. Selv ikke menn som Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier og Karl Heinz Rummenigge har klart den bragden.

Mesterligavinneren vant fortjent nok i Berlin, selv om de fikk to imot seg mot slutten. Stuttgart fikk kampens første store sjanse da Bayern München reddet på streken etter 21 spilte minutter, men det skulle gå 49 minutter til før de fikk det første målet sitt. Ikke lenge etter kom det andre.

Årets Bayern-lag er nådeløst effektivt, og da 2-0-scoringen kom, var det klubbens mål nummer 150 i årets sesong. Det står det respekt av.

Lewandowski kommer
Etter kampslutt var manager Jupp Heynckes stolt av laget han ledet for siste gang.

- Dette er et følelsesladd øyeblikk. Laget har gitt meg den mest utrolige gave. Min etterfølger (Pep Guardiola) overtar et lag som fungerer perfekt. Vi vet at Mario Götze kommer, og jeg tror heller ikke det tar så lang tid før Robert Lewandowski er på plass. Da har klubben to topp angripere, sier Heynckes.

LES OGSÅ: REKDAL: - BARE Å TA AV SEG HATTEN.

– Det er ganske sannsynlig at en ny æra i europeisk fotball starter med FC Bayern. Klubben har truffet innertier med flere av signeringene i fjor sommer.

Straffe
1-0-målet kom på straffespark 37 minutter ut i 2. omgang. Ibrahim Traore dro ned Philipp Lahm i feltet, og straffen var det lite å si på. Thomas Müller var som vanlig stødig fra krittmerket. Bayern München burde ha fått straffe noen minutter tidligere også da Robben ble dratt ned. 2-0 kom to minutter etter hvilen. Lahm var igjen nest sist på ballen da Mario Gómez nærmest kunne spasere ballen i mål fra kort hold. Lahm var tredje sist på ballen da Thomas Müller serverte Gómez i det 61. minutt. Angrepet var som tatt ut av den berømte læreboka.

Reduseringen til Stuttgart kom i det 71. minutt ved Martin Harnik. Ni minutter senere kom Harniks andre for dagen.

Da snøret Bayern München igjen sekken, og den drivende gode fotballkampen var avgjort.

Slutt for Heynckes
Kampen var 68 år gamle Jupp Heynckes siste som trener for Bayern München. Neste sesong er det spanjolen Pep Guardiola som skal følge opp årets suksessesong. Det var ventet at Heynckes ville pensjonere seg etter 50 år som spiller og trener, men nå nevnes han stadig oftere som en mulig erstatter som trener i Real Madrid etter José Mourinho.

En liten kuriositet på tampen. Stuttgarts Fredi Bobic har møtt Bayern München 23 ganger som spiller og åtte ganger som sportsdirektør. Samtlige 31 oppgjør er endt med tap. (©NTB/Nettavisen)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken