Gå til sidens hovedinnhold

- Starter fem lengder bak

Frode Andresen synes landslagsløperne får urettferdige fordeler.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Tre eliteløpere, åtte rekrutter og Frode Andresen kjemper om fire ledige plasser til verdenscupåpningen i Östersund.

Les også: Team Andresen - mot alle odds

35-åringen synes det er beklagelig at løperne ikke konkurrerer med like forutsetninger.

- Så lenge jeg kan huske, har det ikke skjedd tidligere at løpere utenfor landslag har kvalifisert seg til verdenscupen. Det er sikkert ikke tilfeldig. Det er en veldig stor fordel å ha et støtteapparat med 30 mann rundt seg hele tiden, sier Andresen til Nettavisen.

- Urettferdig
Selv har han med seg treningskompis Lars Høgnes, samboer Gunn Margit Andreassen, hennes bestefar som barnepasser og en som hjelper ham med å smøre ski under sesongåpningen på Beitostølen denne helga.

LES ALT OM SESONGÅPNINGEN PÅ BEITOSTØLEN!

Opp til landslagets goder er avstanden stor.

- Det bør ikke være slik fra et rent idrettslig standpunkt. Det er ikke fair. For å si det på hestespråket, så starter vi som er utenfor landslaget fem lengder bak de andre.

Situasjonen er spesiell ettersom Andresen ble vraket fra landslaget etter forrige sesong, og at han neppe passer inn på noe rekruttlag.

- Gjør som i NM
Selv mener han det kunne vært løst ved å gjøre som man gjør under NM.

- Der er det ingen som har eget støtteapparat, folk må greie seg selv.

Eliteløper Halvard Hanevold er ikke helt enig med sin tidligere kollega om akkurat det punktet.

- Dette er jo ikke et rent mønstringsrenn, men en del av forberedelsene til verdenscupen. Derfor har smørerne lagt ned mye arbeid med skiene allerede denne sesongen. Jeg tror ikke de ville like å sette bort den jobben til hvem som helst, slik de kanskje ville gjort under NM, sier Hanevold.

Fikk teste «ammo»
Heller ikke landslagsledelsen mener det er riktig å frata landslagsløperne fordelene sine under sesongåpningen.

- Frode Andresen føler det urettferdig å stå uten støtteapparat foran et så viktig kvalifiseringsrenn. Har du forståelse for det?

- Det er klart at det utgjør en forskjell å stå på utsiden. Men han har for eksempel fått bli med oss å kjøre ammunisjonstester denne sesongen. Da tok jeg selv kontakt med Trond Kjøll - som fungerer som en slags konsulent for Andresen - og det takket han ja til, påpeker idrettssjef Per Arne Botnan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Men hva med for eksempel smørerne?

- Dersom Frode kvaler inn til verdenscupen, vil han selvsagt bli behandlet som alle de andre i forhold til smurning og skitesting.

- Burde det ikke ha vært like vilkår for alle løperne foran et slikt uttaksrenn?

- Jeg synes det blir litt feil å se slik på det. Frode har vært på landslaget i mange år og nå er det andre utøvere som har kjempet seg inn på laget. Dermed får han ingen annen oppfølging enn av seg selv. Det er flere andre utøvere som også står utenfor landslaget.

PS! Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Halvard Hanevold vant individuelle medaljer under VM i Östersund. De trenger derfor ikke å kvalifisere seg for det norske laget til verdenscupåpningen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken